21. ledna 2016 • 09:53

Velká posila do extraligy? Třinec krouží kolem Ondřeje Němce

Autor: asu,
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud tenhle "deal" klapne, získají Oceláři velkou posilu. Třinec sonduje situaci kolem reprezentačního obránce Ondřeje Němce. Desátý tým extraligové tabulky to nijak netají a podle informací Sportu by se přestup mohl stihnout už v této sezoně. Obránci (31) sice vyprší v Čerepovci smlouva až na jejím konci, klub už ale v KHL dávno ztratil naději na postup do play off a mohl by Němce uvolnit dřív.



Zůstat v Rusku? Nebo se vrátit domů? Takovou otázku v těchto dnech řeší reprezentační obránce Ondřej Němec. V Čerepovci mu po sezoně končí smlouva, a i když má klub o jeho služby nadále zájem, 31letého beka to po šesti letech táhne z ruské ligy blíž k rodině. Ve hře je angažmá v extralize. Podle informací Sportu by se mohl stát zvučnou posilou třineckých Ocelářů, které čeká boj o postup do play off .

Ani hráčův agent Vladimír Vůjtek mladší probíhající vzájemné oťukávání s aktuálně desátým týmem extraligy nevylučuje. I když je na bližší informace skoupý. „Nechci to teď řešit. Uvidíme, jak to dopadne. Ondra má nyní smlouvu v Rusku a zájem o něj má z Evropy více klubů. Nyní navíc Čerepovec přišel s nabídkou i na příští sezonu. Musíme to vše zanalyzovat a rozhodnout se. Uvidíme, jak to dopadne,“ líčí Vůjtek.

Interes o jednoho z klíčových obránců české reprezentace netají ani Třinec, i když i jeho představitelé jsou zatím opatrní. „Ondřej Němec? Myslíte od další sezony? Kdyby byl k dispozici za rozumné peníze, tak proč ne?“ reagoval ve středu na konkrétní dotaz Sportu viceprezident klubu Jan Czudek. Zájem Ocelářů je dlouhodobý. Slezský klub po mistru světa z roku 2010 toužil už před touto sezonou, to se však Němec ještě rozhodl pokračovat v Rusku.

Hráč je na vážkách, tým ztratil šanci na play off

V dresu Čerepovce má z osobního hlediska povedenou sezonu (5+9), nastupuje pravidelně v elitní formaci. Jenže klubu se už tolik nedaří. V tabulce Západní konference KHL je poslední, o šanci na postup do play off přišel už dávno a sezonu logicky odpískal. Teď buduje tým na tu příští. O Němce má Severstal sice nadále zájem, sám hráč je však údajně na vážkách. Pokud by se obě strany nedohodly, hráč by nejspíš mohl z Ruska odejít hned.

„Řešíme to pořád. Vyřeší se to buď do konce přestupních termínů, nebo až po sezoně. Varianta, že dohraje sezonu v Rusku, stále existuje,“ říká Vůjtek. Času přitom mnoho nezbývá. V české extralize se přestupy uzavřou k poslednímu lednu, základní část KHL končí už 18. února. Oceláři jsou ochotni jednat klidně okamžitě.

„V tuto chvíli na stole konkrétní nabídka neleží. Nebavili jsme se o tom, že by mohl přijít už v této sezoně. Když ale bude k dispozici zajímavá nabídka, tak o ní můžeme diskutovat. To je jasné,“ potvrdil Czudek.

Třinec by byl pro Němce logický krok: mohl by si prodloužit sezonu vzhledem k mistrovství světa, měl by to blízko ze Vsetína, kde s rodinou žije, a finančně zajištěný klub s velkými ambicemi by mu mohl nabídnout i dlouhodobou smlouvu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud