Adam Sušovský
22. března 2016 • 21:37

Straka po postupu Plzně: Teď chci Spartu, protože je Vlasák slávista

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Plzni je zase hokejová euforie! Škodovka potvrdila roli favorita a přelétla čtvrtfinálovou sérii s Olomoucí 4:1 na zápasy. Postupem mezi čtyři nejlepší týmy Plzeň překonala i vlastní předsezonní přání, a protože s jídlem roste chuť, trenér Michal Straka na tiskové konferenci řekl: „Uvidíme, na koho půjdem. Ale pokusíme se o finále!“  S úsměvem pak dodal, že nejlepší by bylo i kvůli slávistické minulosti klubového manažera Tomáše Vlasáka narazit na Spartu. 



Bylo jasné, že po postupu tahle otázka přijde. Novináře na tiskové konferenci zajímalo, koho by si trenér Plzně Michal Straka přál za soupeře do semifinále. Domácí kouč svou odpovědí všechny pobavil. „Už jsme se bavili, že chceme Spartu. Tomáš Vlasák je slávista a nesnáší je, takže je to jasné,“ usmál se uvolněný trenér.

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off (5.zápas): HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 2:1
Video se připravuje ...

Na tiskovce po posledním zápase, který Plzeň na svém ledě zvládla 2:1 a celkové sérii s Olomoucí ovládla poměrem 4:1 na zápasy, ale mluvil také vážně. „Sérii ovlivnil první zápas (1:0 v prodloužení pro Plzeň). Ten byl rozhodující. Olomouc hrála výborně a byla lepším týmem. My jsme to získali až v prodloužení a tím jsme se uklidnili. Kdybychom prohrávali hned po prvním zápase, byla by na naší straně větší nervozita,“ řekl Straka, který slaví poprvé v roli trenéra postup mezi nejlepší čtyři týmy soutěže.

„Je to příjemný pocit. Před sezonou jsme doufali, že skončíme do šestého místa. Pak přišlo přání být v prvních čtyřech a to se nám splnilo. Uvidíme, na koho půjdeme, ale pokusíme se o finále,“ prohlásil Straka.

Fanoušek Olomouce
Fanoušek Olomouce

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud