Jiří Punčochář
27. listopadu 2016 • 21:03

Kometa slavila narozeniny výhrou, opožděně dostal dárek i majitel Zábranský

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stylově třemi body za výhru slavila hokejová Kometa Brno 63. výročí svého prvního domácího zápasu. Utkání proti Chomutovu (3:0) pak přineslo i opožděný dárek majiteli, generálnímu manažerovi a trenérovi týmu Liboru Zábranskému, který slavil svoje 43. narozeniny v pátek. V ten den Brňané neudrželi vedení 3:0 v Liberci a padli v prodloužení, doma už stejný náskok v pohodě uhlídali a bodově se srovnali s vedoucím Třincem.



Pro fanoušky brněnské Komety to byla velká sláva. Narozeniny klubu, levnější pivo v klubové restauraci, domácí zápas. Nachystali si velké choreo na začátek utkání, během zápasu chorálem přáli všechno nejlepší.

Hvězdy na ledě oslavu podpořily tak, jak se od nich čekalo, a po více než dvou týdnech si v Tipsport extralize zase připsali tříbodové vítězství.

„Jestli je výhra tím nejlepším dárkem Kometě k narozeninám? Asi ano, ale my jsme chtěli vyhrát za každou cenu hlavně proto, že se nám teď moc nedařilo. Měli jsme těžké období,“ přiznal útočník Martin Zaťovič, autor gólu na 2:0 a asistence při brance na 3:0. „Už v Liberci (v pátek) jsme hráli dobře, ale nezvládli jsme třetí třetinu. Dnes jsme to napravili. Výhra 3:0, Karel (Vejmelka) vychytaná nula, spokojenost,“ shrnul s úsměvem.

S jeho výkladem souhlasil i Vojtěch Němec, který Zaťovičovi na jeho trefu vtipně přihrál. Za brankou vystihnul rozehrávku chomutovského brankáře Jána Laca, zmocnil se kotouče a nasměroval ho před branku, kde nejlepší střelec soutěže neměl problém zavěsit.

„Na výročí jsme nehráli, to je událost pro diváky nebo vás novináře. Pro nás to byl zápas, který jsme museli vyhrát, abychom se nakopli a dokázali si, že hokej zvládáme a dokážeme vyhrát,“ řekl Němec.

Hokejisté Komety po vítězství nad Chomutovem
Hokejisté Komety po vítězství nad Chomutovem

Zadání se podařilo splnit precizním výkonem, na který Chomutov neměl odpověď. Hosté sice měli šanci jít do vedení, v ní ale David Kämpf zaváhal a pak už Piráti nestačili.

Jaký byl rozdíl ve hře Komety v posledních dvou týdnech a proti Chomutovu? „Začali jsme hrát až moc na krásnu, místo abychom cpali puky do brány a šli po dorážkách. Chtěli jsme hrát hokej, který, když to řeknu nadneseně, u nás může hrát akorát Špeny (Erat) s Kvápou,“ povídal Němec.

Zjednodušení přineslo body, které vyvolaly výbornou náladu v DRFG Areně. Událost, na jejíž začátku si diváci na kostce prohlédli historické černobílé záběry a brněnští hráči měli v první třetině na sobě dresy s logem v podobě vizualizace plánovaného nového stadionu za Lužánkami, zaujala dokonce i poražené hosty.

„Za naši organizaci přeji celé Kometě Brno všechno nejlepší k narozeninám a dalších spoustu krásných hokejových zážitků. Je úžasné, když se splní sny majitele klubu, podpořené městem, a všechno funguje, jak má,“ gratuloval asistent trenéra Jan Šťastný.

Kometa Brno - Chomutov: Zaťovič naservíroval kotouč Vincourovi, ten navýšil vedení na 3:0
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Chomutov: Obrovská chyba Laca! Zaťovič střílel do prázdné, 2:0
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Chomutov: Čermák překonal Laca a otevřel skóre, 1:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud