8. ledna 2017 • 10:12

Disciplinárka nadělovala. Dlapa dostal trest na tři zápasy, Johnson na dva

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chomutovský obránce Ondřej Dlapa dostal od disciplinární komise hokejové extraligy trest na tři utkání za faul na zlínského útočníka Filipa Chytila. Dvouzápasový distanc a pokutu ve výši deseti procent základního měsíční příjmu obdržel útočník Nicholas Johnson z Pardubic za zákrok na karlovarského obránce Tomáše Haranta.



Dlapa srazil ve 28. minutě pátečního domácího utkání (3:1) Chytila v útočném pásmu zákrokem na hlavu a dostal trest na pět minut a do konce utkání. Přestože sedmnáctiletý zlínský útočník měl kotouč a Dlapa nevyskočil a měl ruce u těla, předseda disciplinární komise Karel Holý vyhodnotil zákrok jako nebezpečný.

"Vedl jej ve vysoké nájezdové rychlosti, a ačkoli si musel být vědom možných následků, neučinil nic, aby důsledky zásahu minimalizoval. Naopak, před střetem se napřímil, takže došlo k přímému zásahu oblasti hlavy a krku," uvedl Holý v tiskové zprávě.

Dlapa po potyčce, která se po jeho faulu strhla, dostal také trest na dvě plus deset minut za hrubost. Dohromady v zápase inkasoval 41 trestných minut. Nastoupit nesmí v duelech v Mladé Boleslavi, s Brnem a v Hradci Králové. Do hry se může vrátit 20. ledna v zápase s Karlovými Vary.

Američan Johnson ve 29. minutě za brankou Karlových Varů vrazil Haranta na mantinel a byl vyloučen na pět minut a do konce zápasu. "Hráč se před zásahem neodrazil a ruce držel u těla, před střetem nicméně viditelně zrychlil a zasáhl při něm hlavu protihráče," uvedl Holý.

Pardubice - Karlovy Vary: Johnson u mantinelu sejmul Haranta, ten zůstal ležet na ledě
Video se připravuje ...

"Zásadní přitěžující okolností je, že zákrok vedl mimo zorný úhel protihráče, který byl vázán kontaktem s dalším soupeřem, tedy jako třetí v souboji," dodal Holý. Johnson bude Dynamu chybět dnes na ledě Vítkovic a v pátek s Plzní. Znovu hrát může za týden v Litvínově.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud