28. ledna 2017 • 11:41

Pomoc ze Slovenska. Do Komety se po šesti letech vrací útočník Brabenec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Kamil Brabenec se po šesti letech vrací do extraligové Komety Brno. Čtyřicetiletý centr odešel v roce 2011 na Slovensko, kde nejprve pět sezon oblékal dres Zvolena, v aktuálním ročníku poté hrál za Nové Zámky.



"Je to reakce na zraněné hráče, které momentálně máme. Chceme předejít tomu, abychom měli v důležité části sezony úzký kádr," uvedl vedoucí sportovního úseku Komety Jaroslav Medlík na klubovém webu.

Na brněnské marodce jsou obránce Jozef Kováčik a útočníci Martin Erat s Martinem Zaťovičem . V pátečním zápase na ledě Mladé Boleslavi se navíc zranil Tomáš Vincour . "Absolvoval vyšetření v nemocnici a čekáme na výsledné zprávy," řekl Medlík.

Brabenec se do mateřského klubu vrátil v roce 2008, kdy Brno hrálo ještě v první lize. O rok později byl již kapitánem týmu v extralize. Před šesti lety sice ohlásil konec aktivní kariéry, ale poté se rozhodl hrát dál.

Odešel na Slovensko, kde patřil k nejproduktivnějším hráčům soutěže. V roce 2013 pomohl Zvolenu k zisku mistrovského titulu, poté dvakrát vyhrál kanadské bodování ligy.

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 1. • 17:30
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
1:0
ONLINE
27. ledna
17:30
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 44:32. Žejdl

Hosté:

Sestavy

Domácí: Maxwell (Lukáš) – T. Voráček, Stříteský, Hanzlík (C), Kurka, Kučný, Bernad, Štich – Lenc, Musil, Hyka – Pacovský, Klepiš, Orsava – Látal, Vampola (A), Urban – Žejdl, Jonák.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Trška, Malec, Bartejs, L. Vágner – J. Káňa, Čermák (C), Vincour (A) – M. Kvapil, Hruška, H. Zohorna – Dočekal, V. Němec, Haščák – R. Zohorna, F. Dvořák, Mallet.

Rozhodčí

Hradil, Kubičík – Jelínek, Pešek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

3 650 diváků


Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud