14. března 2017 • 19:07

Boleslav má náhradu za Výborného: Syn legendárního Augusty a Ujčík

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Mladá Boleslav odstraňuje klíčové otazníky při stavbě nového realizačního týmu. Jak deník Sport informoval, kouč BK František Výborný je připravený na odchod ze střídačky, možná i na konec košaté kariéry. Ve hře je přesun na jinou pozici v klubu. Vládu nad týmem by měl převzít tandem Patrik Augusta - Viktor Ujčík doplněný Luďkem Bukačem mladším v roli sportovního manažera.



Klub veškeré změny zatím nepotvrzuje. „Jednáme o změnách v realizačním týmu, něco zveřejníme ve středu, jinak se ke spekulacím nebudeme vyjadřovat,“ reagoval pro Sport Jan Tůma, generální manažer BK.

NA STŘÍDAČCE: Výborný si vyjasňuje se sudími vyloučení boleslavského hráče
Video se připravuje ...

František Výborný pečoval o boleslavskou jednotku pět let, vybojoval s ní postup do extraligy, vrcholem pak byl loňský postup do semifinále play off. Poslední sezona však Boleslavi nevyšla, rozháraný tým se k naplnění vysokých ambicí nepřiblížil a skončil v předkole.

Pardál Výborný (63) během posledního půlroku nejednou zmiňoval zklamání z přístupu některých hráčů k povinnostem a podle všeho nemá náladu pokračovat v trenérské šichtě.

Chomutov - Mladá Boleslav: Totální ZKRAT Šticha! Rozjel se na rozhodčího, pak o bránu rozmlátil hokejku
Video se připravuje ...

Předpokládaný nástupce 47letý Augusta je synem nedávno zesnulé legendy, vlastníkem bronzu na olympiádě v Albertville 1992, mihl se i v NHL, kde si připsal čtyři starty v NHL za Toronto a Washington.

Boleslav zřejmě vsadila na dobré reference, které na Augustu jdou z Vysočiny, kde zvedá jihlavskou mládež, navíc je asistentem Václava Varadi u reprezentační osmnáctky. Trojnásobný mistr světa Viktor Ujčík působí s Augustou u juniorů, navíc dělá asistenta u prvoligového áčka.

Chomutov - Mladá Boleslav: Euforie! Piráti otočili sérii a postupují do čtvrtfinále, čeká je Třinec
Video se připravuje ...

Kouč František Výborný byl po vyřazení z předkola play off hodně rozezlený
Kouč František Výborný byl po vyřazení z předkola play off hodně rozezlený

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud