2. dubna 2017 • 20:57

Hattrickem napodobil šéfa extraligy. Aspoň něco mě naučil, smál se Němec

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně veselo bylo po třetím semifinále hokejové extraligy Kometa-Mountfield HK (8:0) kolem domácího obránce Ondřeje Němce. Podle údajů České televize se stal teprve druhým zadákem ve vyřazovací části české nejvyšší soutěže, kterému se podařilo hrát hattrick. Němec se trefil v každé ze třetin jednou, představení zakončil únikem ve vlastním oslabení.



První a zatím poslední svůj hattrick dal Ondřej Němec v žákovských kategoriích v Třebíči. Tím dalším pokořil v extraligovém semifinále Mountfield a výrazně pomohl svému celku k vedení 2:1 na zápasy.

„Jeden gól si z té doby vybavím, ale je to hodně dávno,“ probíral se brněnský bek třebíčskými vzpomínkami.

V euforickém večeru rozjeté Komety převážil aktuální střelecký koncert. Němec byl hlavní hvězdou utkání, převzal za to láhev vína.

Kometa Brno - Mountfield HK: Hosté vyhodili puk, toho se ujal Němec a otevřel skóre, 1:0
Video se připravuje ...

„Užil si to. Je to dobře, Ondra je zkušený hráč, věděl, co při svých střelách dělá. To zakončení, jak jel sám, to bylo hodně chladnokrevné. Ať si to užije,“ chválil spoluhráče útočník Martin Zaťovič.

Dosud jediným obráncem, kterému se něco podobného podařilo, byl současný ředitel nejvyšší soutěže a Němcův spoluhráč z Karlových Varů Josef Řezníček. „Vážně? Tak to mu musím něco napsat. Třeba že mě něco dobrého naučil, aspoň tohle,“ hlásil dobře naladěný pilíř obrany Komety.

O víno se prý podělí s brankářem Markem Čiliakem, který čistým kontem oslavil svoje včerejší 27. narozeniny.

Kometa Brno - Mountfield HK: Zase Ondřej Němec! Na Rybára vyslal nechytatelnou dělovku a skóruje podruhé, 3:0
Video se připravuje ...

Z hattricku se Němec radoval, ale více pozornosti směřoval k výsledku třetí semifinálové partie. A ten bral věcně, s nadhledem.

„Vyhráli jsme jeden zápas. Zítra si nikdo nebude pamatovat, jestli to bylo 8:0 nebo 1:0. Pro nás je to vyhraný zápas a tím to končí. My budeme hrát i v pondělí stejně. Co bude hrát Hradec, to je jeho problém,“ podotkl.

Zaťovič šel ještě dál a rovnou varoval, jak ošidný výsledek může debakl v play off být. „Úplně dobré to není, už jen proto, že soupeř to hodí jednoduše za hlavu a jede se dál. Jak se říká, pro nás by bylo lepší vyhrát 2:0 nebo 1:0. Jdeme dál,“ upozornil.

Kometa Brno - Mountfield HK: Hattrick! Ondřej Němec se jako druhý obránce v historii play off trefil třikrát, 8:0
Video se připravuje ...

Těšit přitom Brňany mohlo hodně věcí. Že svoje první góly v play off dal jak Zaťovič, tak elitní útočník Martin Erat, že dosud těžko překonatelného Patrika Rybára vítězové přinutili vystřídat, že Němec završil svůj hattrick dokonce v oslabení, že Kometa proměnila dvě přesilovky a jeden gól vstřelila těsně po vypršení početní převahy.

Rozstřílení Rybára může být pro Kometu vítaným povzbuzením vzhledem k tomu, že v Hradci mu za dva zápasy dala jen jednu branku. „Rybár tam chytal výborně oba ty zápasy, dneska nám to tam napadalo, což je hlavně pro nás dobré, ale stejně bych to nijak nepřeceňoval,“ bránil se velkým vyjádřením Němec.

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 4. • 17:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
8:0
ONLINE
2. dubna
17:20
Mountfield HK
Mountfield HK
Góly

Domácí: 07:26. O. Němec, 21:50. M. Erat, 28:19. O. Němec, 36:06. H. Zohorna, 42:01. Nečas, 45:17. Zaťovič, 47:39. Gulaši, 51:13. O. Němec

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec, J. Krejčík, Gulaši, Kováčik, Malec, Bartejs, F. Král – M. Kvapil, Hruška, M. Erat – Dočekal, Čermák, Vincour – Zaťovič, V. Němec, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Vondráček.

Hosté: Rybár (40. Kacetl) – Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Vydarený, Pláněk, Čáp – Dej, Kukumberg, Jaroslav Bednář – Picard, T. Knotek, Jarůšek – Šimánek, Dragoun, Köhler – Kopta, Nedvídek, R. Pavlík.

Rozhodčí

Hribik, Pražák – Brejcha, Suchánek

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků

Ondřej Němec byl jednoznačným hrdinou třetího semifinále s Mountfieldem
Ondřej Němec byl jednoznačným hrdinou třetího semifinále s Mountfieldem

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud