16. dubna 2017 • 20:41

Pardubicím zařídil výhru, ale Rolinek burcuje: Musíme zabrat doma!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pardubic vyhráli v 9. kole extraligy na ledě Karlových Varů a zvýšili své šance na záchranu mezi elitou. Oba celky z nejvyšší soutěže byly totiž na dvou nepostupových místech, což se po dnešku mění - Pardubice jsou průběžně druhé. Kapitán Dynama Tomáš Rolinek se na výhře 5:3 podílel dvěma góly. Mistr světa z roku 2010 si však uvědomuje, že Východočeši ještě nic jistého nemají.



"Pohled na tabulku je jasný. Věděli jsme, že když prohrajeme, tak jdeme skoro ze hry. Bylo to důležité a těžké utkání. A je super, že jsme vyhráli za tři body," radoval se Rolinek po zápase. "Sezona ale ještě nekončí. Každé utkání je strašně těžké. Jsem šťastní, ale v úterý pokračujeme," doplnil sedmatřicetiletý hráč okamžitě.

Východočeši v Karlových Varech uspěli i přesto, že hráli v součtu téměř jednu třetinu v oslabení. A neinkasovali ani jednou. "V oslabeních jsme si hrábli až na dno a skvěle jsme je ubránili. Hlavně ve třetí třetině, kdy jsme hráli ve čtyřech devět minut. Klobouk dolů před klukama, kteří je hráli," uvedl Rolinek a poukázal i na fakt, že jeho tým hrál jen jednu dvouminutovou přesilovou hru.

Navíc Pardubičtí právě zásluhou Rolinka během oslabení i skórovali. Hned jedenáct sekund po pětiminutovém trestu Marka Trončinského se totiž kapitán hostů dostal do brejku, ve kterém jej fauloval Jakub Flek. Rolinek dostal výhodu trestného střílení, které proměnil. "Věřil jsem si. Nájezdy nejezdím, ale věřil jsem, že dám. Nebylo to dobře provedené, ale gól platil," usmíval se rodák ze Žďáru nad Sázavou.

Karlovy Vary - Pardubice: Trestné střílení! Tomáš Rolinek vstřelil gól na 3:5
Video se připravuje ...

Dalším důležitým momentem utkání byla hra čtyři na čtyři ve druhé třetině, během níž Východočeši zápas otočili ve svůj prospěch. "V zápase je spousta klíčových momentů... Bylo dobré, že jsme dali dva góly a otočili výsledek. Mohli jsme ale v oslabeních i nějaké góly dostat. Hlavní je, že jsme zápas zvládli za tři body," zopakoval Rolinek.

Pardubice se tři kola před koncem baráže posunuly v tabulce na druhé místo. Rolinek si však uvědomuje, že všechna utkání příští týden budou náročná. "Od začátku je všechno těžké. Už dříve jsem říkal, že zlaté play off. Tohle je o život a důležité je každé utkání. Je jedno, jestli je první, šesté, deváté nebo desáté kolo, které nás čeká. Vážnost situace doléhá na nás všechny, to je vidět. Jdeme dál," řekl Rolinek.

Dynamo bude mít ve dvou ze tří zbývajících zápasů výhodu domácího prostředí, což ale až taková výhoda být nemusí. Před svými fanoušky totiž získalo jen čtyři z 12 možných bodů. "My jsme ani v sezoně neměli doma dobré výsledky a víc bodů děláme venku, což je ale na škodu. Osobně se mi doma hraje skvěle," dodal Rolinek, jenž však věří, že příští týden Pardubice své fanoušky potěší výhrami.

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 4. • 15:35
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
3:5
ONLINE
16. dubna
15:35
HC Dynamo Pardubice
HC Dynamo Pardubice
Góly

Domácí: 02:05. Flek, 10:13. Gríger, 31:37. Vachovec

Hosté: 00:40. Rolinek, 27:24. Ovčačík, 34:50. J. Sýkora, 35:16. P. Sýkora, 49:12. Rolinek

Sestavy

Domácí: Honzík (36. Závorka) – M. Rohan, Sičák (A), Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Rýgl, Weinhold – T. Rachůnek, Dušek, Mikulík – Vachovec (A), Skuhravý (C), V. Tomeček – O. Beránek, Gríger, Flek – Kindl, Tuominen, Gorčík.

Hosté: Martin Růžička (J. Hübl) – Čáslava (A), Schaus, Ovčačík, Trončinský, Chaloupka, Ščotka, Zajíc – Rolinek (C), Nahodil, P. Sýkora (A) – Hubáček, Špirko, J. Sýkora – M. Bárta, Tomášek, Beran – Panna, T. Kaut, Starý.

Rozhodčí

Pešina, Pavlovič – Jelínek, Pešek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3724 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud