Miroslav Horák
1. srpna 2017 • 04:40

Šok v Chomutově! Vondrka chce skončit, nedostal výplatu tři měsíce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před týdnem se o Chomutovu mluvilo v souvislosti s Jaromírem Jágrem. Piráti totiž náleží do nevelkého okruhu kandidátů na extraligové služby hokejového velikána. Nynější příběh tak pozitivní není. A je zásadnější. Pro severočeský klub určitě. Vážně totiž hrozí, že přijde o svého kapitána. Jak deník Sport zjistil, Michal Vondrka nedostal několik měsíců zaplaceno a rozhodl se podat výpověď.



Na jaře to byla velká jízda, která na čas ovládla dění v nejvyšší soutěži. Po zfušovaném vstupu do předkola play off, v němž Piráti dostali napráskáno od Mladé Boleslavi 1:7 a 1:6, následoval radikální obrat a dunivý postup Chomutova do čtvrtfinále. A pak i do semifinále přes Třinec. Dost z toho měl na svědomí právě Michal Vondrka, po sezoně právem vyhlášený Hokejistou sezony.

Teď je nálada trochu jiná. Pětatřicetiletý vůdce týmu podle informací Sportu neobdržel tři měsíce mzdu a svoji záležitost s klubem předal rovněž smírčí komisi ČSLH.

Je nanejvýš pravděpodobné, že majitel extraligového titulu z roku 2008 už v této chvíli neřeší způsob, jak se s nadřízenými domluvit na splátkovém kalendáři, ale plánuje změnu pracovní adresy. Třebaže ho s klubem váže kontrakt i na příští sezonu.

Samo sebou, že v organizaci Pirátů nejsou rádi, kam až pracovní spor vystoupal. „Je to hodně zásadní,“ připustil včera kouč a sportovní manažer Pirátů Vladimír Růžička . „Ale teď s tím nemůžu nic moc dělat, musím počkat, až jak se to vyřeší. A podle toho pojedeme dál. Kdyby Michal odešel, byla by to samozřejmě ztráta,“ ví své.

Vondrka si u Pirátů odvedl svoje, během dvou sezon nasbíral 86 bodů ve 115 utkáních, jeho deset gólů v jarním play off si hlasitě říkalo o nominaci na mistrovství světa v Paříži. Nakonec se do týmu nevešel.

O co jde?

Útočník Michal Vondrka podle informací Sportu podává výpověď ze smlouvy s Piráty Chomutov, která ho vázala do konce sezony 2017/18. Kapitán týmu se rozhodl jednat poté, co neměl obdržet poslední tři výplaty. Případ přistál na stole smírčí komise ČSLH, která nyní čeká na vyjádření klubu. Pokud Piráti věrohodně nedoloží odlišnou verzi případu, Vondrka se stane volným hráčem a může odejít jinam za tabulkové odstupné.

Jak vidí možnou dohodu trenér Vladimír Růžička? A co na situaci říká šéf extraligy Řezníček? To čtěte v úterním deníku Sport 

Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Zklamaný kapitán Pirátů Michal Vondrka. Jeho tým se do finále extraligy neprobojoval
Zklamaný kapitán Pirátů Michal Vondrka. Jeho tým se do finále extraligy neprobojoval

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud