8. října 2017 • 20:27

SESTŘIHY: Kometa vyhrála v Plzni 5:4. Sparta, Vítkovice i Litvínov opět padly

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

SESTŘIHY | Přední příčky tabulky hokejové Tipsport extraligy zůstávají po nedělním 11. kole nezměněné. Vedoucí Kometa sice prohrávala v Plzni 0:3, ale nakonec si odváží vítězství 5:4 po prodloužení a zůstává na prvním místě. Třinec pro změnu uhájil třetí místo proti Chomutovu, zatímco Mladá Boleslav zůstala o výhře v Olomouci pátá. Šestý Mountfield HK připravil Vítkovicím čtvrtou prohru v řadě, o jednu méně má pak Sparta, která padla 2:4 na ledě Zlína. Sedmou porážku za sebou si pro změnu připsal Litvínov, jenž doma padl s Pardubicemi 0:1 po samostatných nájezdech.



Piráti bodovali v Třinci počtvrté v řadě

Mezi Třincem a Chomutovem byl před utkáním rozdíl pouze jediného gólu ve skóre a vzácnou vyrovnanost obou týmů potvrdil i průběh na ledě. Především úvodních čtyřicet minut se odbývalo až na výjimky bez výraznějšího tlaku na některé straně a snaha Ocelářů o nátlakové pojetí narážela na neprodyšnou defenzívu Pirátů.

První větší chyby se dopustili domácí a ve 24. minutě za to byli také vytrestáni. Poletín uzmul puk v rohu za třineckou brankou Růžičkovi a jeho pohotovou přihrávku mladík Lauko s přehledem poslal pod horní tyčku.

Třinec pak začal přidávat a více se tlačil do zakončení. Laco s trochou štěstí chytil Irglův výpad z pravého křídla, ale tuhou obranu Chomutova domácí dokázali rozvrátit až po 34 minutách. Větší aktivitu Ocelářů zužitkoval po křížném Svačinově pasu Roth, který blafákem rozhýbal Laca a zvedl puk bekhendem pod břevno.

SESTŘIH: Třinec - Chomutov 4:3 pp. Vyrovnaný souboj rozhodl v prodloužení Růžička
Video se připravuje ...

Domácí pak bezvýsledně obléhali chomutovskou bránu v dvouminutové přesilovce, ale nakonec málem inkasovali, když vyloučený Flemming po návratu ideálně uvolnil Vladimíra Růžičku, jehož zpacifikoval až Laco.

Třinci se povedlo skóre otočit v úvodu třetí části: Krajíček krásným pasem mezi obránce nastartoval Adamského a jeho rána proklouzla Lacovi za čáru. To už byl Třinec aktivnější a jeho převaha rostla. Vzápětí měl další šanci Martin Růžička, ale Laca nepřekonal.

Z nenápadné akce naopak uhodilo na opačné straně. Huml se pustil mezi třinecké obránce a z mezikruží zaskočil Hrubce střelou pod vyrážečku. Navzdory domácímu tlaku góly střílel soupeř a čtyři minuty před koncem Huml opět obrátil skóre.

Třinec ale nešel dolů a obratem docílil vyrovnání, když z velkého náporu při signalizovaném vyloučení skóroval Polanský. Tlak Ocelářů gradoval v prodloužení v přesilové hře čtyři na tři, ale Laco v 63. minutě famózním zákrokem ukradl gól Martinu Růžičkovi. Ten si záhy přece jen spravil chuť a z opačného křídla procedil puk počtvrté do brány.

Ohlasy trenérů:

Marek Zadina (Třinec): "Chtěl bych hráčům poděkovat za výborný hokej. Měli jsme převahu, hráli jsme u soupeře a jen kvůli brankáři Lacovi nebyl výsledek za tři body. Musím poděkovat klukům, že je nezlomil gól na 2:3 v závěru. Ale to my víme, že v mužstvu je síla a charakter. Bylo hrozně těžké hrát pořád proti té obraně a tlačit a tlačit. Stálo nás to hrozně sil, ale zvládli jsme to."

Jan Šťastný (Chomutov): "Viděli jsme emotivní a vysoce kvalitní utkání. Očekávali jsme tlak domácích, ale podařilo se nám zvládnout prvních deset minut. Postupně jsme chtěli vystrkovat růžky, což se nám podařilo. Vsítili jsme úvodní branku, ale bohužel jsme inkasovali. Za stavu 1:1 před poslední třetinou už jsme mysleli aspoň na bod. V závěru jsme bohužel inkasovali z tlaku domácích gól na 3:3 a v prodloužení jsme prohráli. I přesto jsme mužstvu poděkovali za parádní výkon a vezeme si důležitý bod."

Góly

Domácí: 33:43. Roth, 44:23. Adamský, 56:16. Polanský, 62:59. Martin Růžička

Hosté: 23:18. Lauko, 47:45. Huml, 55:22. Huml

Sestavy

Domácí: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), Linhart, Roth, D. Musil, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Cienciala, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.

Hosté: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, Buchtela – Tomica (A), Huml (A), Vondrka (C) – Sklenář, V. Růžička, Skokan – Poletín, Lauko, Koblasa – Chrpa, Chlouba, V. Tomeček.

Rozhodčí

Jan Hribik, Zbyněk Kubičík – Josef Špůr, David Klouček

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200)


Sparta je v krizi, padla potřetí v řadě

Pražané v úvodu duelu velmi často nacházeli skuliny v obraně Beranů, jenomže Uher ani Vrána Kašíka překonat nedokázali. Ve třetí minutě Saponari sevřel puk a nabídl domácím přesilovou hru. Tu ještě Zlín nezužitkoval, každopádně po jejím skončení krásnou kombinaci zakončil po křížné nahrávce od Šťastného přesnou ranou z první Honejsek.

Vedení 1:0 Berani drželi s velkým štěstím dlouho. I v oslabení se dostal do úniku Pech, jehož zakončení ale mířilo příliš vysoko. Následně měl možnost Říčka, jeho pokus však Kašík vyrazil na tyč. Pražané ale přeci jenom do kabin odcházeli za vyrovnaného stavu, když závar před brankovištěm nakonec vyřešil doklepnutím puku do sítě Mikuš.

Úvod prostředního dějství byl velmi opatrný, ovšem ve 28. minutě dostali Zlínští možnost druhé přesilovky v zápase. Sehráli ji parádně, hostující brankář Aittokallio ale za pomoci brankové konstrukci udržel nerozhodný stav.

SESTŘIH: Zlín - Sparta 4:2. Třetí třetinu ovládli domácí
Video se připravuje ...

Domácí nadále byli mírně aktivnějším týmem, jenomže Sparta tři minuty před přestávkou z ojedinělého tlaku udeřila. Střelou na vzdálenější tyč překonal Kašíka Kudrna. I tentokrát ale o přestávce platilo vyrovnané skóre, neboť pět sekund před sirénou inkasoval Aittokallio podruhé.

Atraktivní hokej pokračoval i ve třetí části. Nejprve Sparta neproměnila obrovskou šanci, kdy za Kašíka na brankové čáře zaskočil obránce. Pak převzali iniciativu Zlínští. I v oslabení se vrhnul do protiútoku Šťastný, který propálil z mezikruží Aittokallia mezi betony.

Od té doby už na tom byli hosté zle. Obrovské šance Ondráčka, znovu Šťastného či únik Okála ještě přežili, parádní pas Rihardse Bukartse na unikajícího Honejska už ale skončil pro Zlín velmi důležitou trefou.

Vedení 4:2 devět minut před koncem třetí třetiny bylo pro Berany více než příjemné. Již v čase 56:36 Sparta sáhla k odvolání brankáře, když po vyloučení Sedláčka hrála šest na čtyři, k ničemu už to ale nevedlo.

Ohlasy trenérů:

Zdeněk Venera (Olomouc): "Od nás to byl špatný zápas; obdržená branka dvě vteřiny před koncem oslabení, smůla. Boleslav se uklidnila a do ničeho nás nepouštěla. Dali jsme gól, ale nedokázali jsme se dostat blíže. Dávali jsme si nepřesné puky, vše nám odskakovalo. Vozíme body z venku, ale je to jeden nebo dva body. Doma se nám nedaří, což nás mrzí i kvůli divákům. Radosti jim moc nepřinášíme. Problém v každém utkání je produktivita - střel máme dost, dnes 29, ale nedokážeme zakončovat efektivně."

Patrik Augusta (Mladá Boleslav): "Jsme spokojení, máme tři body, hráli jsme dobře v defenzivě, uklidnila nás první branka. Byli jsme krůček dopředu, nebylo to jednoduché, i proto jsme rádi, jak jsme to dnes v Olomouci zvládli."

Góly

Domácí: 4:56. Honejsek, 39:55. J. Ondráček, 46:20. Šťastný, 51:03. Honejsek

Hosté: 19:10. Mikuš, 37:09. Kudrna

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Řezníček, Matějíček, Freibergs, Ferenc, Valenta, Gazda, Petran – Roberts Bukarts, Honejsek, Šťastný – Kubiš, P. Sedláček, J. Ondráček – O. Veselý, Popelka, Okál – Klhůfek, Fryšara, Rihards Bukarts.

Hosté: Aittokallio (Honzík) – Tomáš Dvořák, T. Pavelka, Zámorský, Nedomlel, Mikuš, Kalina – Saponari, Pech, Forman – Černoch, J. Hlinka, Klimek – Říčka, P. Vrána, Uher – Kumstát, Reichenberg, Kudrna.

Rozhodčí

Stadion


Středočeši už jsou pátí

První šanci duelu zařídila první formace hostujících Bruslařů. Kombinaci celé řady z vlastní třetiny zakončoval před domácím brankářem kapitán Hanzlík, olomoucká opora Konrád však odolal. Hanáci odpověděli tlakem třetí formace, rána Houdka prosvištěla kolem lapačky Maxwella i těsně vedle tyčky. V deváté minutě šli hosté do vedení. V přesilovce nahrál Klepiš Holíkovi a nedávná posila hostů nedala Konrádovi šanci.

Další možnost Středočechů pak při akci tři na jednoho a zakončení Pabišky zmařil Konrádův beton. V polovině duelu zasadili hosté druhou ránu do plánu Hanáků na body. Tentokrát ujela Kohoutům křídla druhé formace a Pacovský neměl po Valského pasu problém se zakončením.

Domácím se dlouho nedařilo projit k brance Mladé Boleslavi, až ve 32. minutě byl sám před Maxwellem Burian. Zakončil však jen do betonů hostujícího brankáře.

SESTŘIH: Olomouc - Mladá Boleslav 1:3. Jeden gól nestačil, tři body putují do Boleslavi
Video se připravuje ...

Ve 35. minutě mohl snížit Jan Knotek, před brankou jej našel Ondrušek, ale olomoucký centr nezvedl dostatečně puk. To se povedlo o pár vteřin Eberlemu, který našel místo nad Maxwellovou vyrážečkou. Boleslav dokázala získat zpět dvoubrankové vedení 26 sekund před druhou pauzou, když volný kotouč našel Lenc a poslal ho pod horní tyč.

Třetí část začali Hanáci aktivně, Holec obral za brankou o puk Maxwella, svoji výhodu však nedokázal zužitkovat a americký gólman dokázal svoji chybu napravit. Z křídla pálil těsně vedle Sundher.

Domácí ještě zkusili při přesilovce hru bez brankáře. V šanci byl Jan Knotek, Maxwell byl však pozorný. Mladá Boleslav tak vyhrála na Hané po zásluze 3:1.

Ohlasy trenérů:

Zdeněk Venera (Olomouc): "Od nás to byl špatný zápas; obdržená branka dvě vteřiny před koncem oslabení, smůla. Boleslav se uklidnila a do ničeho nás nepouštěla. Dali jsme gól, ale nedokázali jsme se dostat blíže. Dávali jsme si nepřesné puky, vše nám odskakovalo. Vozíme body z venku, ale je to jeden nebo dva body. Doma se nám nedaří, což nás mrzí i kvůli divákům. Radosti jim moc nepřinášíme. Problém v každém utkání je produktivita - střel máme dost, dnes 29, ale nedokážeme zakončovat efektivně."

Patrik Augusta (Mladá Boleslav): "Jsme spokojení, máme tři body, hráli jsme dobře v defenzivě, uklidnila nás první branka. Byli jsme krůček dopředu, nebylo to jednoduché, i proto jsme rádi, jak jsme to dnes v Olomouci zvládli."

Góly

Domácí: 34:31. Eberle

Hosté: 08:55. P. Holík, 28:18. Pacovský, 39:34. Lenc

Sestavy

Domácí: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas – Sundher, J. Knotek (A), Laš – Eberle, R. Vlach, Burian – Skladaný, Strapáč, Holec – Buc, Mráz, Ostřížek – Rác.

Hosté: Maxwell (J. Růžička) – Eminger, Hanzlík (C), Němeček, J. Říha, Hrdinka, Stříteský, Knot – P. Musil, P. Holík, Lenc (A) – Pacovský, T. Knotek, Valský – Klepiš (A), Žejdl, Orsava – Pabiška, Urban, Martin Procházka.

Rozhodčí

Šír, Sýkora – Hlavatý, Ondráček

Stadion

Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst)

Návštěva

4012 diváků


Hradec bere třetí výhru v řadě, hosté se trápí

Domácí začali zápas aktivně, bylo na nich patrné, že poslední dvě utkání vyhráli a už se vyšvihnuli do horní poloviny tabulky. Navíc jim do vedení pomohla přesilovka. Tu už v páté minutě velmi dobře vyřešil obránce Gregorc, který perfektní nahrávkou našel střelce Köhlera. Jeho první teč gólman Bartošák zastavil, ale na dorážku už neměl šanci zareagovat.

Vítkovičtí se během první části dostali zpět do hry ve dvou početních výhodách, jež následovaly těsně po sobě. Jenže vyrovnat se jim nepodařilo, protože spálili dvě veliké šance.

Nejprve byl před prázdnou bránou Roman, prudkou přihrávku ze strany však nedokázal usměrnit do sítě. Poté se do jasné pozice dostal útočník Tybor, ale ze zhruba pěti metrů pálil vedle.

SESTŘIH: Mountfield HK - Vítkovice 2:0. Rybár si připsal čisté konto, Vítkovice ho neprostřelily
Video se připravuje ...

Ve druhém dějství byli jasně lepší Královéhradečtí. Duel se vlastně změnil v souboj domácích střelců s brankářem Bartošákem. Vítkovická opora odolala několika vyloženým příležitostem. Neprosadil se šikula Červený, bijec Jarůšek ani Látal, který projel při hře čtyř proti čtyřem celé kluziště.

Největší možnost pak nevyužil ve 35. minutě Kukumberg, jeho ránu zblízka Bartošák lapil. Brankář odolával až do 40. minuty, kdy sice vyrazil Köhlerovu střelu, ale na Dragounovu prudkou dorážku už nedosáhl.

Ve třetí části si domácí hlídali vedení, i dál byl ale nebezpečnější než hosté. Zkušený Koukal však v 50. minutě po skvělé Bednářově přihrávce Bartošáka nepřekonal. Vítkovice byly nepřesné, útočník Květoň ve velké šanci ani netrefil bránu. Nebo s naprosto stoickým klidem řešil jejich akce gólman Rybár, jenž famózně zasáhl například proti kapitánu Oleszovi. I proto Hradec Králové koncovku v klidu zvládl a zvítězil.

Ohlasy trenérů:

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Myslím, že jsme odehráli dobré utkání. Měli jsme do něj dobrý vstup, který jsme přetavili v první gól. Pak nás zastavila dvě vyloučení, ale ubránili jsme se, navíc nás při oslabeních podržel Patrik Rybár. Ve druhé třetině měli lepší vstup hosté, ale my jsme to přečkali a měli jsme šance. Důležitý byl také gól do šatny. Třetí třetinu jsme si už pohlídali. Vyzdvihl bych oba brankáře a také výkon soupeře, který předvedl kvalitní celoplošný hokej."

Jakub Petr (Vítkovice): "Zápas se vyvíjel, jak jsme předpokládali. Věděli jsme o ofenzivní síle domácího týmu. Oni se dostávají do pohody, což je vidět na každém střídání. My jsme ale po zápase v Brně lépe zorganizovali defenzivu, práce v ní byla velice dobrá. Jenže to nestačí, za posledních devět třetin jsme dali jeden jediný gól. V Hradci jsme měli čtyři gólovky, které musíme dát, to nás trápí."

Góly

Domácí: 04:39. Köhler, 39:33. Dragoun

Hosté:

Sestavy

Domácí: Rybár (J. Sedláček) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený – Köhler (A), Dragoun, Šimánek – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Vopelka, Koukal (A), Červený – Jarůšek, Džerinš, Látal.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Hrbas, Baranka, Sloboda (A), Puzič, Trška, Výtisk (A) – Tybor, O. Roman, D. Květoň – Dej, Lev, Olesz (C) – P. Zdráhal, Š. Stránský, Szturc – Hudeček, Kolouch, Kurovský – T. Jáchym.

Rozhodčí

Pešina, Petružálek – Jelínek, Kis

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

4799 diváků


Plzeň zlomilo zranění brankáře Hyláka

Domácím vyšel vstup do utkání a Kometa přečkala bez úhony šance Gulaše a Kindla jen díky pozornému brankáři Čiliakovi. V šesté minutě ovšem pykal na trestné lavici Hynek Zohorna a jeho vyloučení potrestal dorážkou Kubalíkovy tvrdé střely Mertl. Poté pokračovali Indiáni náporem a po zaváhání brněnské defenzivy pálili z prostoru mezi kruhy nebezpečně Jones s Indrákem.

V osmé minutě už se domácí znovu radovali, když Skleničkův pokus od modré čáry napodruhé dorazil do sítě Petr Straka. O čtyři minuty později navíc při hře čtyři na čtyři Pulpán po drzém průniku přihrál na levý kruh Kubalíkovi, který zvýšil na 3:0. Pasivní Kometa mohla do přestávky ještě inkasovat, ale Stach po výjezdu před branku nepřehodil ležícího Čiliaka. Krátce před první sirénou se zranil plzeňský brankář Hylák a nástup náhradníka Sochůrka pomohl hostům k návratu do zápasu.

SESTŘIH: Plzeň - Kometa Brno 4:5 pp. Hosté předvedli parádní obrat, vezou si dva body
Video se připravuje ...

Během přesilové hry ve 22. minutě totiž mladý gólman kvůli zakrytému výhledu propustil střelu Erata a hosté viditelně ožili. Začali častěji střílet a dokonce ve vlastním oslabení zahrozil z brejku Němec. Ve 27. minutě přihrál Čermák zpoza branky explzeňskému Svobodovi a ten bez přípravy prostřelil nejistého Sochůrka. Kometa následně převzala iniciativu a v polovině utkání po rychlé kombinaci v útočném pásmu vyrovnal na 3:3 Němec.

Ve 34. minutě aktivní Čermák nenápadným pokusem trefil horní tyč. Domácí přečkali i šanci Štencla a udeřili během početní výhody 57 vteřin před druhou pauzou, když Kadlecovo prudké nahození od modré čáry úspěšně tečoval Mertl. Ve 43. minutě ale hosté rovněž při přesilovce vyrovnali na 4:4, když kombinaci Erata se Zaťovičem zblízka zakončil Svoboda.

Tempo hry se následně uklidnilo a oba týmy se snažily nepropadat v obranné fázi. Remízu po základní hrací době nezměnila ani přesilová hra Komety v 59. minutě, během níž naopak neproměnil samostatný únik Kubalík. Po 38 vteřinách prodloužení už ale výhodu jednoho muže v poli zužitkoval Erat a zajistil hostům bod navíc.

Ohlasy trenérů:

Jiří Hanzlík (Plzeň): "První třetina byla jasně pro nás, pak to bylo ve druhé třetině přesně obráceně. Kometa ve druhé třetině zaprvé přidala a zadruhé jsme dostali rychle laciné góly v souvislosti se střídáním gólmana. Na psychice hráčů se to podepsalo. Zápas pak ovlivnil nešťastný závěr, kdy jsme z nevědomosti hráče šli do oslabení a pak ještě deset vteřin do konce zápasu neproměnil v oslabení samostatný nájezd Dominik Kubalík. Nakonec je z toho pro nás porážka po prodloužení."

Petr Haken (Brno): "Zápas byl pro nás rozdělený na dvě části. První třetina nám vůbec nevyšla. Plzeň byla lepší. Konkrétně rychlejší, důraznější a produktivní. Druhou část jsme začali od první minuty lépe, když jsme se začali srážet a tím jsme se vyrovnali v důrazu domácím. Potom jsme byli ve zbytku třetiny jasně lepší. Třetí třetina byla byla pohledná pro každého diváka. Hodně se bruslilo a mohlo to spadnout na obě strany. K bodu navíc nám pomohla dobře sehraná přesilovka. Početní výhody nám dnes šly a to rozhodlo. Musím poděkovat hráčům, jak zareagovali na nevydařenou první třetinu, po které ukázali na obrovskou sílu našeho týmu."

Góly

Domácí: 05:53. Mertl, 07:34. Straka, 11:45. D. Kubalík, 39:03. Mertl

Hosté: 21:17. M. Erat, 26:33. T. Svoboda, 29:38. V. Němec, 42:25. T. Svoboda, 60:38. M. Erat

Sestavy

Domácí: Hylák (20. Sochůrek) – Moravčík, Čerešňák, D. Sklenička, P. Kadlec (C), Pulpán, Jones – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – D. Kubalík, Stach, Indrák (A) – Kindl, Kracík, Straka – Hollweg, Preisinger, M. Chalupa.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, Štencel, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – Zaťovič (A), H. Zohorna, M. Erat (A) – T. Svoboda, L. Čermák (C), Vincour – Dočekal, V. Němec, Haščák – R. Zohorna, Nahodil, Mallet – T. Havránek.

Rozhodčí

Hodek, Pavlovič – Gerát, Hynek

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7111 diváků


Fotbalový výsledek, sedmá prohra v řadě

Úvodní dějství bylo důkazem, že Litvínov se nachází v krizi. Hned v úvodu měl šanci hostující Tomášek, který neuspěl s bekhendovým zakončením. Ve třetí minutě tlačil puk za Petráska Martin Kaut, ale sudí si u videorozhodčího ověřili, že branka nepadla.

Dynamo těžilo z nepřesností domácích hráčů a v osmé minutě se po další z nich dostal do šance Petr Sýkora, ale litvínovský gólman znovu zasáhl. Další možnost zlikvidoval Petrásek Hunkesovi a domácí se ubránili i při Baránkově vyloučení. V závěru první třetině mohl udeřit také Litvínov, ale po Nejezchlebově ideální přihrávce neuspěl zblízka proti Kloučkovi Černý.

V úvodu druhého dějství byli současně vyloučení domácí Trávníček a Jánský, ale Dynamo v dvouminutové výhodě pěti proti třem Petráska nepřekonalo. V největší šanci přestřelil kanonýr Petr Sýkora. Ve 24. minutě úřadoval opět litvínovský gólman, který kryl sólo Jána Sýkory. Vzápětí ještě v další šanci hostů minul Dušek.

SESTŘIH: Litvínov - Pardubice 0:1 sn. Bezbrankový zápas rozhodly až nájezdy
Video se připravuje ...

V 26. minutě se předvedl i Klouček, který kryl možnost osamoceného Nejezchleba, jemuž ideálně přihrál Martin Hanzl. Před polovinou utkání se dočkali první přesilové hry i domácí, ale neuspěli při Wishartově pobytu na trestné lavici ani o chvíli později při Tomáškově trestu. A stav se nezměnil ani v další přesilovce Vervy po faulu Treilleho.

Náznaky šancí na obou stranách kryli oba brankáři i ve třetí třetině. Při Čáslavově vyloučení se dostal Litvínov k většímu ohrožení Kloučkovy branky jen díky tečované střele Lukáše Doudery a už po přesilovce neuspěl z dorážky Jánský.

Litvínov se dál tlačil za prolomením černé série, v 54. minutě ale trefil Nejezchleb jen horní tyč a Lukešův bekhend zneškodnil Klouček. Petrásek musel vzápětí krýt Wishartův pokus. Při trestu Petra Sýkory si pardubický gólman poradil s dvěma ránami beka Sörvika i s dvěma Jurčíkovými střelami. Prodloužení neodvrátila ani přesilovka Dynama při Pilařově vyloučení.

Po 17 vteřinách nastavení šel pykat Wishart, ale výhodu čtyř proti třem Severočeši rovněž nezužitkovali. Verva v rozstřelu nedokázala proměnit ani jeden z pěti nájezdů a rozhodl tak Quennevilleův jediný úspěšný pokus.

Ohlasy trenérů:

Radim Rulík (Litvínov): "Do zápasu jsme vstoupili špatně a hráli jsme jako opaření. První deset minut jsme si určitě koledovali a podržel nás gólman. Pak se to trošku začalo lepšit. Půl zápasu jsme neměli přesilovku, pak jsme je měli i my a začalo se to tam lámat, co se týče aktivity. V druhé polovině zápasu jsme nebyli horším týmem a Pardubice si toho už moc nevytvořily. Postupem času nikdo nechtěl udělat chybu, protože ten gól mohl rozhodnout. Mužstvo se postupně zvedalo a lepšilo, ale po nájezdech jsme prohráli, takže spokojení být nemůžeme. Produktivita nás trápí, to je náš největší problém. Hrát bez branky doma není dobré."

Miloš Holaň (Pardubice): "Mužstvo si sem jelo sebevědomě pro body a zasloužilo si je. První třetina byla z naší strany vynikající. Několikrát jsme domácí zatlačili a vytvořili jsme si několik šancí. Myslím si, že kdyby to bylo po první třetině 3:0 pro nás, tak by se nikdo nedivil. I v té druhé jsme přebírali iniciativu, nějak nás zastavila přesilovka pět na tři. Dobře, že se nepotvrdilo to pravidlo, že když v ní nedáš gól, tak prohraješ. Ještě jsme měli jeden samostatný nájezd - Jánko Sýkora. Musím kluky strašně pochválit za obětavou práci v tolika oslabeních. To klobouk dolů. A velká pochvala celému mužstvu za týmový výkon, podpořený skvělým Kloučkem."

Góly

Domácí:

Hosté: . Quenneville

Sestavy

Domácí: Petrásek (Kantor) – Dietz, Sörvik, L. Doudera, Gula, Baránek, K. Pilař, Z. Sklenička – F. Lukeš, Nejezchleb, Jánský – J. Černý (A), M. Hanzl, Jurčík – Trávníček (C), Válek, Matoušek – J. Doležal, Gerhát, M. Hořava.

Hosté: Klouček (Kacetl) – Wishart, Hunkes, Čáslava (A), Cardwell, Ščotka, Mojžíš, Trončinský – Treille, Tomášek, J. Sýkora – Rolinek (C), Bojko, Quenneville – Perret, Poulíček, P. Sýkora (A) – Vondráček, Dušek, M. Kaut.

Rozhodčí

Hejduk, Svoboda – Komárek, Frodl

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky

Návštěva

4025 diváků


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Z brněnského závaru v plzeňském brankovišti si gólman Alexandr Hylák odnesl zranění
Z brněnského závaru v plzeňském brankovišti si gólman Alexandr Hylák odnesl zranění

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud