8. prosince 2017 • 20:35

VIDEO: Vítkovice smetly Spartu 7:3! Nováček zaskočil Třinec, slaví i Plzeň

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Páteční 29. kolo hokejové Tipsport extraligy rozhodně nenudilo! Vítkovice smetly Spartu 7:3 a zdolaly ji podruhé v jednom týdnu, což je posunulo na třetí místo před Třinec. Ten padl v Jihlavě, která tak na dně tabulky přeskočila Litvínov. Verva doma padla 3:4, o čemž rozhodl 35 vteřin před koncem Richard Smoleňák, který si připsal debut v dresu Mountfieldu HK. Vedoucí Plzeň pak přejela Olomouc 6:0 a po výhře nad Libercem se do šestky dostal Zlín. Kometa Brno porazila Mladou Boleslav 4:1, Pardubice pak prohloubily krizi Chomutova.



Dva skalpy Sparty během jednoho týdne!

Vítkovice po sérii výher nad pražským celkem vlétly do utkání s velkým sebevědomím a to ještě podpořil rychlý gól. Stránský v 6. minutě ideálně našel v jízdě Kloka, který nekompromisní ranou pod horní tyč překonal Kváču.

Domácí mohl v úvodní ofenzivě zbrzdit exvítkovický útočník Vrána, který se sice parádně prokličkoval od mantinelu až před Bartošáka, ale ten proti jeho ráně sevřel betony. Ostravané navíc po brejku se štěstím odskočili do dvougólového vedení, když Romanovu přihrávku z úhlu pod tlakem obránce Michálek nešťastně poslal do vlastní brány.

Z pohledu Vítkovic znovu běželo všechno jako po másle. Aktivní a nátlakové pojetí na Spartu platilo a v úvodu druhé části Květoň po individuálním průniku švihem z kruhu pokořil Kváču potřetí. Hostující gólman pak v 28. minutě bravurně odvrátil takřka jistý gól po Kucserově ráně, ale po dvaceti sekundách znovu zamotal sparťany Stránský a po jeho akci a velkém důrazu na brankovišti Kurovský zvýšil na 4:0.

Obrodu Pražanů paradoxně nastartovalo přesně v půli utkání dlouhé oslabení tři na pět. To už domácí za výrazného vedení sehráli na hranici bezstarostnosti a při hře čtyři na pět vdechl po vítkovické chybě trefou ze sólového nájezdu nový život hostům Kudrna.

Vítkovice - Sparta: Kurovský dorazil puk do sítě a bylo to 4:0
Video se připravuje ...

Reichenberg pak v početní výhodě pět na čtyři v 37. minutě snížil na 2:4 a po Trškově hrubce Kudrna prostřelil Bartošáka potřetí. Mohutný rozmach Sparty ale vzápětí paralyzoval Olesz, který ještě před pauzou ze vzduchu zblízka doklepl puk za Kváčova záda popáté a domácí barvy zase uklidnil.

Místo Kváči nastoupila Sparta do poslední části v brance s Honzíkem, ale i ten po 79 sekundách lovil puk ze sítě, když ho zblízka překonal Szturc. Na vítkovické hokejky se vrátila jistota. Po Barankově přesné kolmici Lev tváří v tvář proti Honzíkovi zavěsil posedmé a dostal soupeře definitivně na lopatky.

Výhra domácích mohla být ještě vyšší, ale vyloženou možnost Stránského zmařil Honzík. Přesto je sedm obdržených gólů pro sparťany nejvyšším přídělem v sezoně.

Ohlasy trenérů:

Pavel Trnka (Vítkovice): "Bylo to divácky atraktivní utkání, pro trenéry už spíše tolik ne. Byla tam spousta chyb. Jsme ale rádi za vítězství. Bohužel jsme si to za stavu 4:0 zbytečně zkomplikovali a vypadalo to, že chceme vyučovat hokej. Každopádně jsme to i přesto zvládli a jsme rádi za tři body."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Za stavu 0:4 jsme nesložili zbraně a dokázali se znovu dostat do hry. Ale zase prohraným soubojem ve středním pásmu jsme ztratili puk a naopak šikovností Olesze, který to baseballově napálil pod břevno, nám domácí zase odskočili na dva góly. Domácí se znovu dostali do euforie a hned ve druhé minutě třetí třetiny dali další gól. Pak už se zápas víceméně dohrával."

Góly

Domácí: 05:07. Klok, 14:23. O. Roman, 21:27. D. Květoň, 28:09. Kurovský, 38:49. Olesz, 41:19. Szturc, 47:31. Lev

Hosté: 31:37. Kudrna, 36:44. Reichenberg, 38:12. Kudrna

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Sloboda (A), Klok, Hrbas, Baranka, Trška, D. Krenželok – Bartovič, Lev, Olesz (C) – Szturc, O. Roman, D. Květoň – P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera – Š. Stránský, T. Jáchym, Kurovský – Hudeček.

Hosté: Kváča (41. Honzík) – Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Švrček, Tomáš Dvořák, Nedomlel, Piskáček – Jarůšek, P. Vrána (A), Říčka – Forman, J. Hlinka (C), Reichenberg – Kudrna, Klimek, Kumstát (A) – Uher, Černoch, Smejkal.

Rozhodčí

Müllner, Snášel – Lederer, Kollár

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

8 036 diváků


Gólový výsledek vystřelil Anděl

Na první gólovou příležitost se čekalo až na konec osmé minuty, ale stála za to, neboť po Zdráhalově faulu bylo nařízeno trestné střílení. K jeho exekuci se rozjel faulovaný Ondřej Kovarčík, jenže nedal - domácí gólman Volden jeho pokus mezi betony kryl.

Dukla, které na křídle první formace opět chyběl Kubalík, nastoupila v hodně pozměněné sestavě. Ve stejném složení nastoupil pouze druhý útok, zatím jen z tribuny sledovala duel nová posila Kanaďan Hamill. Osmý hráč draftu NHL z roku 2007 do Česka přiletěl teprve dnes dopoledne.

Do sestavy Třince se naopak vrátil útočník Petružálek. Třinec byl v první třetině lepší a 69 vteřin před jejím koncem trefil horní tyč Krajíček. Po pauze se obraz hry nezměnil, hosté byli aktivnějším týmem, ale nevěděli si rady s důslednou obranou Jihlavy už od červené čáry. Dukla spoléhala na brejky. Při přečíslení tři na dva ve 28. minutě ale Diviš střílel přesně doprostřed Hrubcovy brány.

Třineckému brankáři se v této sezoně proti extraligovému nováčkovi daří. V předchozích dvou střetnutích vždy vychytal výhru podpořenou čistým kontem. Svou neprůstřelnost proti týmu z Vysočiny udržel i při hře v oslabení. Jihlava v ní potvrdila, že v početní převaze jí právem náleží poslední místo ze všech extraligových mančaftů.

Jihlava - Třinec: Je rozhodnuto! Jediný gól zápasu vstřelil v prodloužení Lukáš Anděl, 1:0
Video se připravuje ...

Hned na začátku třetí třetiny mohl čekání na gól utnout Třinec po hrubce v rozehrávce jihlavské defenzivy, ale Oceláři se sami vyhnali do rohu kluziště. Jihlava následně měla třetí přesilovku, na jejím konci se mezi kruhy objevil Anděl, ale místo střely se snažil přihrávat.

Ani Třinec svou třetí přesilovku v utkání zužitkovat nedokázal, i když prakticky celé dvě minuty ostřeloval jihlavskou branku, ale Volden dál držel naději na druhé vychytané čisté konto na Horáckém zimním stadionu.

V 54. minutě měl na holi první gól zápasu z mezikruží střílející Anděl po Hlinkově zadovce, ale vůbec netrefil Hrubcovu bránu. Výstroj třineckého gólmana jen provětral následnou střelou i Žálčík. Přesně dvě minuty před koncem třetí třetiny dostal Třinec možnost rozhodnout v přesilovce, ale zahrozil na druhé straně Seman. Ve vlastním oslabení 49 vteřin před koncem však Hrubce nepřekonal.

Z prodloužení bylo odehráno 70 sekund, když po samostatném úniku rozhodl Anděl střelou pod horní tyč. Pro Jihlavu šlo o vůbec první gólovou trefu do sítě Třince ve vzájemných zápasech od návratu mezi elitu. Nadále ale platí, že Hrubec neinkasoval proti Dukle v základní hrací době.

Ohlasy trenérů:

Petr Vlk (Jihlava): "V první části první třetiny měl soupeř výborný pohyb, vypracoval si i příležitosti. Poté se to trošičku vyrovnalo, ale celý zápas byl urputný. Přesto jsme si nějaké šance taky vytvořili, ale bohužel jsme je neproměnili. Dvě minuty před koncem jsme se dostali trochu do problémů, kdy jsme měli špatné střídání, následoval faul a přesilovku soupeř sehrál velice dobře. Díky obětavosti našich kluků jsme ale paradoxně ujeli a z nájezdu jsme mohli dát rozhodující branku. V prodloužení pro změnu střídal špatně soupeř a my jsme nabídnutou šanci proměnili. Jsem spokojení se získanými body i předvedeným výkonem. Kluci hráli proti tak zkušenému mančaftu, jakým je Třinec, velice dobře."

Marek Zadina (Třinec): "Vstup do zápasu nám vyšel. První třetinu jsme hráli dobrý hokej, vytvářeli jsme si šance a měli jsme i dobrý pohyb v útočné třetině. Věděli jsme, že v Jihlavě nás čeká těžký zápas. Byl to urputný boj. Domácí jsou silní v osobních soubojích a těžko jsme se prosazovali v útočné třetině. Bohužel jsme nedokázali vstřelit gól a bez toho se zápas vyhrát nedá. Kluci zápas odmakali, výborně pracovali, ale v koncovce jsme nebyli efektivní. Góly nám teď moc nepadají a budeme se na to muset zaměřit."

Góly

Domácí: 61:10. Anděl

Hosté:

Sestavy

Domácí: Volden (Škarek) – de la Rose, Suchánek, Stříteský, Šidlík, Kajínek, Ulrych, J. Zdráhal – Rys, Skořepa (A), Jiránek – Čachotský (C), Zeman, Dostálek – Žálčík, M. Hlinka, Anděl – F. Seman, R. Hubáček, Diviš (A).

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – M. Doudera, Krajíček (C), Linhart, D. Musil, Adámek, L. Kovář, Jank – Martin Růžička (A), Marcinko, Rákos – Cienciala, Mikulík, Dravecký – Petružálek, Polanský, Adamský (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.

Rozhodčí

Hejduk, Pešina – Jindra, Rampír

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

4 017 diváků


Start snů pro Smoleňáka

Do první šance zápase se dostal v páté minutě Červený, který prověřil připravenost domácího brankáře Petráska ranou z levého křídla. V další šanci se ocitl Koukal, který byl sám u tyčky, domácí gólman se ale rychle přesunul a šanci zneškodnil.

Až poté poprvé zahrozili i Severočeši, Gerhát ale v dobré pozici těsně minul levou tyčku. V 13. minutě se z nenápadné akce zrodila první branka. Hunkesovi nesedla střela od modré, puk se doklouzal ke Gerhátovi a slovenský útočník překonal Rybára. Hradečtí se snažili rychle odpovědět, Petrásek byl ale pozorný. Poradil si i s pokusem Kukumberga v závěru první třetiny.

V úvodu druhé části hráli hosté čtyři minuty přesilovou hru, ale místo vyrovnávací branky se vteřinu před návratem vyloučeného Kubáta prosadil z brejku Černý a posunul Litvínov do dvougólového vedení.

Litvínov - Mountfield HK: To je debut! Smoleňák ve svém prvním zápase za Hradec rozhodl utkání, 3:4
Video se připravuje ...

Snížení na rozdíl jediné branky ale přišlo už za 52 vteřin, kdy se krásnou střelou do horního rohu branky prosadil Červený. Hosté následně ovládli hru a bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří vyrovnat. O druhý gól se nakonec postaral v 39. minutě důrazný Cingel.

První šanci závěrečné třetiny si připsal Látal, které se dobrým pohybem dostal až před Petráska, jeho rychlou kličku dokázal domácí brankář se štěstím zneškodnit. V 45. minutě Bednář nezištně našel Graňáka, který posunul Hradec poprvé do vedení. Hosté se z něj však radovali jen 44 vteřin, než pohotovou dorážkou vyrovnal Hanzl. Za nevhodnou oslavu ale domácí útočník následně inkasoval osobní trest.

Vrátit vedení zpět na stranu Litvínova mohl v 49. minutě Vandas, Rybár ale jeho tvrdou střelu vyrazil. Severočeši byli aktivnější, ale k úspěchu jim to nepomohlo. V samotném závěru nechali před brankou volného Smoleňáka, který nezaváhal a premiéru v novém dresu oslavil vítězným gólem.

Ohlasy trenérů:

Radim Rulík (Litvínov): "Pro nás byla škoda, že jsme za stavu 2:0 hráli oslabení, při kterém jsme inkasovali. Než jsme se z toho vzpamatovali, tak to bylo 2:2. Ve třetí třetině jsme se zvedli. V ofenzivní části jsme hráli dobře, ale v obranném pásmu jsme nebyli důrazní a hostům jsme nabídli dvě nebo tři branky. Pokud chceme být úspěšní s takovými týmy jako Hradec Králové, musíme hrát lépe v obranné fázi."

Václav Sýkora (Mountfield HK): "Do zápasu jsme nevstoupili dobře, výsledkem toho byla první branka Litvínova. Paradoxně poté jsme se zlepšili, zvedlo se nasazení a větší úspěšnost v soubojích. Ve druhé třetině jsme měli čtyřminutovou přesilovku, při které jsme dostali druhou branku. Naštěstí se nám podařilo ještě srovnat na 2:2. Poté jsme šli do vedení, ale Litvínov rychle vyrovnal a následně prokázal velkou sílu v útočné činnosti. Měli jsme s tím velké problémy. V závěru jsme byli šťastnější. Až napotřetí jsme dokázali Litvínov porazit a jsme za tři body velice rádi."

Góly

Domácí: 12:37. Gerhát, 25:03. J. Černý, 45:11. M. Hanzl

Hosté: 25:55. Červený, 38:06. Cingel, 44:27. Graňák, 59:25. Smoleňák

Sestavy

Domácí: Petrásek (Kantor) – Kubát (A), Hunkes, Baránek, Sörvik, Z. Sklenička, Gula, L. Doudera – F. Lukeš, V. Hübl (A), Gerhát – J. Černý, Ihnačák, Vandas – Trávníček (C), M. Hanzl, Nejezchleb – Matoušek, Válek, Jurčík.

Hosté: Rybár (J. Pavelka) – Vydarený, Pláněk, Gregorc, Cibulskis, Graňák, Zámorský, F. Pavlík – Berger (C), Dragoun, Köhler (A) – Smoleňák, Džerinš, Jaroslav Bednář – Červený, Koukal (A), Látal – Cingel, Kukumberg, R. Pavlík.

Rozhodčí

Šír, Pražák – Frodl, Komárek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky

Návštěva

4225 diváků


Kanonádu Plzně řídil dvougólový Indrák

Domácím do tempa pomohla v úvodu početní výhoda, během níž sice nejprve zahrozil střelou po rychlém brejku a přečíslení dva na jednoho Strapáč, ale za chvíli už musel na druhé straně zlikvidovat pokus nekrytého Kracíka Konrád. V páté minutě už olomoucký gólman zasáhnout nestačil, když chyby v rozehrávce využil Sklenička k úspěšnému výjezdu zpoza branky.

Poté se aktivnější Indiáni dlouho nemohli prosadit do šance, až po zaváhání defenzivy hostů zamířil ve 14. minutě na brankovišti osamocený Denis Kindl po vybídnutí od Hollwega nad.

Krátce po pauze zakončení unikajícího Indráka dokázal vytěsnit Konrád mimo, ale ve 22. minutě už nedokázal zastavit tvrdou střelu Kaňáka, jenž svým prvním extraligovým gólem zvýšil na 2:0. Odpovědět mohl po ideálně načasované přihrávce Eberleho Knotek, ale jeho bekhendovou střelu gólman Svoboda vyrazil.

Plzeň - Olomouc: První gól zápasu vstřelil David Sklenička, 1:0
Video se připravuje ...

Následně Indiáni začali díky kombinacím ve velké rychlosti Kohouty přehrávat a ve 29. minutě po nezištné nabídce Kracíka přidal při ponechané výhodě pohodlně třetí gól Indrák a vyhnal tím Konráda z branky. Jeho náhradník Falter se uvedl skvělým zákrokem proti přesilovkovému voleji Gulaše.

Ve 35. minutě nejprve z ojedinělé akce na druhé straně ztroskotal nekrytý Holec na Svobodovi a z protiútoku skóroval Stach ranou švihem z levého kruhu. Hosté pak přečkali gólovou příležitost Petra Straky, necelé dvě minuty před druhou sirénou však Indrák tečoval nahození Jonese na 5:0.

Závěrečná třetina se odehrála spíše z povinnosti. Olomoučtí nepřekonali Svobodu ani během přesilové hry ve 46. minutě, kdy selhal mezi kruhy volný Laš. Naopak po samostatném úniku uzavřel Kratěna proti svému někdejšímu mateřskému týmu výsledek na konečných 6:0.

Ohlasy trenérů:

Ladislav Čihák (Plzeň): "Narazili jsme na nepříjemného soupeře, na kterého jsme se museli dobře připravit. V první třetině jsme díky dobrému forčekinku čtvrtého útoku dali gól na 1:0, to nás trochu uklidnilo. Nakonec rozhodla druhá třetina, ve které jsme předvedli výborný výkon. Dohrávali jsme souboje, byli jsme silní na puku a dobře jsme brusli. Navíc jsme dobře naložili s šancemi a odskočili soupeři. Jsem rád, že kluci i za stavu 5:0 hráli ve třetí třetině tak, jak měli. Ani Olomouc to nevzdala, a tak se utkání pouze nedohrávalo. Chci pochválit hráče za předvedený výkon, byl asi náš nejpovedenější z těch pěti domácích zápasů."

Zdeněk Venera (Olomouc): "Výsledek vypadá docela jasně, ale na šance to až tak jasné nebylo. Plzeň ukázala, že má v ofenzivě větší sílu. Dnes jsme vyloženě vyhořeli v koncovce. Myslím, že z toho, co jsme měli za příležitosti, jsme měli nějaký gól dát. Soupeři se naopak po brankách ve druhé třetině hrálo už v klidu. Výsledek je opravdu nepříjemný, ale vidím ho v šikovnosti v koncovce. Ztracené body v Plzni nás nemusí mrzet jako jinde. My jsme hráli ve třetí třetině o sebevědomí do dalších zápasů. Za stavu 5:0 to hráči nezabalili, což je jediný pozitivní bod tohoto zápasu."

Góly

Domácí: 04:51. D. Sklenička, 21:46. L. Kaňák, 28:08. Indrák, 34:53. Stach, 38:20. Indrák, 52:59. Kratěna

Hosté:

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Hylák) – J. Kindl, Jones, Moravčík, L. Kaňák, Kvasnička, Čerešňák, D. Sklenička – Schleiss, Mertl, Gulaš (C) – Stach, Kracík, Indrák (A) – Straka, Kratěna, M. Chalupa – D. Kindl, Preisinger, Hollweg (A).

Hosté: Konrád (29. Falter) – Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrušek (A), Rutar, J. Galvas, Staněk – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, R. Vlach, Skladaný – J. Káňa, Strapáč, Ostřížek – Holec, Mráz, Jergl.

Rozhodčí

Hodek, Úlehla – Lhotský, J. Svoboda

Stadion

Home Monitoring Aréna


Berani vybojovali výhru, jsou šestí

Pohlednější hokej ve Zlíně snad k vidění v probíhající sezoně ještě nebyl. Jeho úvod byl sice v režii Severočechů, kteří však ve velké šanci mířili do boční síťky, pak už se dostal ke slovu Zlín. V osmé minutě se Honejsek prosmýkl přes Ševce i Pyrochtu, načež připravil gól do prázdné branky pro Robertse Bukartse.

Zlín od toho momentu zavřel Bílé Tygry do pomyslné klece. Klhůfek sám před Willem neuspěl, Honejsek nastřelil v tutové šanci tyčku. Gól přišel po Gazdově střele, kterou do sítě tečoval Ondráček. A za minutu, v čase 15:49, už to bylo 3:0. Fořt v úniku sice neuspěl, vyražený puk ale doklepl do liberecké branky Freibergs. V ten moment zápas pro Willa skončil.

Chytit se mohli hosté v prostředním dějství při vyloučení Petrana, zapomněli však bránit. I v oslabení se obránce Freibergs dostal do samostatného úniku, zvýšit ale nedokázal.

Zlín - Liberec: Zdeněk Okál vstřelil další gól domácích, 4:0
Video se připravuje ...

Následně duel ozdobil pěstní souboj Gazdy se Špačkem, načež Berani vstřelili branku na 4:0. Při vyloučení Ordoše domácí sehráli parádní přesilovku, kterou zakončil střelou zblízka Okál. O dvě a půl minuty později ale stejnou mincí odpověděl Kvapil.

Ve třetí části se Liberec nemohl dostat do tlaku, a tak trenér Pešán zkusil velmi netradiční řešení, když již deset minut a třicet sekund před koncem třetí třetiny odvolal gólmana Januse. Tuto málo vídanou akci mohl brzy ukončit Honejsek, jenže trefil jen tyč. A po více než třech minutách hostím tento risk vyšel - zblokovanou střelu dopravil za Kašíka Krenželok.

Poté se chvíli zdálo být zase rozhodnuto, neboť domácí hráli přesilovku, Fořt ale puk do poloprázdné brány nedostal. A tak nastalo velké drama, jelikož dvě minuty před koncem na rozdíl jediné trefy snížil Jelínek. Domácí si koledovali, čtyřikrát netrefili prázdnou branku, přesto nakonec výsledek 4:3 ubránili.

Ohlasy trenérů:

Martin Hamrlík (Zlín): "Měli jsme na začátku štěstí, že jsme proměnili šance. Vedení 4:0 vypadalo jednoznačně, ale soupeř málem dokázal neskutečné. Mačkali nás, hrálo se skoro pořád u nás, třetí třetina bylo čekání na konec."

Filip Pešán (Liberec): "Vstoupili jsme do utkání velmi špatně, domácí hráli jednoduchý a účelný hokej, který na nás platil. Dostali jsme laciné branky. Těžko se mi hledají pozitiva, sice jsme se ke konci pokoušeli o nemožné, ale nepovedlo se. Od půlky utkání jsme sice soupeře mírně přehrávali, zkusili jsme udělat všechno, ale za prvních patnáct minut jsme si výhru nezasloužili."

Góly

Domácí: 7:43. Roberts Bukarts, 14:46. J. Ondráček, 15:49. Freibergs, 32:19. Okál

Hosté: 34:49. M. Kvapil, 52:44. L. Krenželok, 57:53. P. Jelínek

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Žižka, Řezníček, Valenta, Gazda, Petran, M. Novotný – Roberts Bukarts, Honejsek, Okál – O. Veselý, Fořt, Kubiš – J. Ondráček, Fryšara, Šťastný – Illo, P. Sedláček, Klhůfek.

Hosté: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc, Jánošík, Šmíd, Kolmann, Derner, Maier – Ordoš, P. Jelínek, Bakoš – M. Kvapil, Redenbach, L. Krenželok – J. Stránský, Bližňák, Jašek – Lakatoš, D. Špaček, J. Vlach.

Rozhodčí

Stadion


Výhru vystřelil debutant Süss

Ráz jednoznačnému průběhu utkání udala úvodní třetina, v níž Kometa přehrávala protivníka pohybem, důrazem i přesnějšími kombinacemi. Důsledné napadání soupeře hned po ztrátě puku v útočném pásmu vyneslo Brňanům úvodní gól. Zaváhání hostujícího zadáka Knota pohotově využil Radim Zohorna, po jehož přihrávce volný Mallet prostřelil boleslavského brankáře Maxwella.

V 16. minutě se v prvním extraligovém startu prosadil Süss, jenž se v úterý blýskl hattrickem v Lize mistrů na ledě Jyväskylä. Osmnáctiletý útočník pronikl mezi boleslavskými zadáky a bekhendem pod horní tyčku přidal druhý gól Brňanů. Minutu před první přestávkou uplatnil podruhé svůj důraz Radim Zohorna, jenž protlačil do sítě puk, který Maxwell po střele Ondřeje Němce neudržel.

Kometa Brno - Mladá Boleslav: Krásné akce Jana Süsse skončila gólem, 2:0
Video se připravuje ...

Po nevydařeném úvodu se svěřenci trenéra Kýhose ve druhé třetině zlepšili. Přidali na důrazu v osobních soubojích a častěji zakončovali. Proti pozorně chytajícímu Čiliakovi se prosadil v 36. minutě po úniku z pravé strany rychlý Orsava.

Kometa ale těsně před přestávkou získala při první přesilové hře tříbrankový náskok zpět. Krejčíkovu tvrdou ránu od modré čáry tečoval Erat, Maxwell stačil kotouč jen vyrazit před sebe a Vincour jej protlačil do sítě.

V závěrečné třetině se hosté pokoušeli zkorigovat výsledek, Brňané však i zásluhou brankáře Čiliaka zvrat nepřipustili a zápas dotáhli bez problémů do vítězného konce.,

Ohlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "První třetinu jsme odehráli výborně. Byli jsme produktivní, dali pěkné branky, výsledek nás zklidnil. Ve druhé třetině se hra srovnala, soupeř hrozil dlouhou přihrávkou, měl brejkové situace. A jednu z nich využil. Nesmírně důležitý byl náš gól v přesilovce na 4:1, který nám vrátil tříbrankové vedení. Ve třetí třetině jsme už nedopustili, aby se ze zápasu stalo nějaké drama. Odvedli jsme dobrý výkon. Pochválit musím i fanoušky, kteří nás hnali od začátku až do konce."

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Utkání se nám hrubě nevyvedlo. Připravovali jsme se tak, abychom vstoupili do zápasu aktivně a zodpovědně. Ráz zápasu ovlivnila naše hrubá individuální chyba, po které jsme dostali první gól. Ten vlil Kometě krev do žil. Dostali jsme následně druhý gól a nádherný třetí po individuální akci Süsse. A po přetlačení jsme inkasovali čtvrtý gól. S týmem, jakým je Kometa, se po čtyřech inkasovaných gólech zápas těžko otáčí. Druhou třetinu jsme zvládli lépe, byli jsme vyrovnaným soupeřem. Vytěžili jsme z toho však pouze výsledek 1:1. Ve třetí třetině už si Kometa výsledek pohlídala. Soupeři jsme dnešní parodií na extraligový výkon cestu k vítězství hodně zjednodušili."

Góly

Domácí: 04:01. Mallet, 15:59. Süss, 18:59. R. Zohorna, 39:37. Vincour

Hosté: 35:54. Orsava

Sestavy

Domácí: Čiliak (Jekel) – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Bartejs, Štencel, L. Vágner – Zaťovič, Nečas, M. Erat – Mallet, R. Zohorna, H. Zohorna – Horký, L. Čermák, Vincour – Dočekal, Süss, T. Svoboda.

Hosté: Maxwell (J. Růžička) – Hanzlík, Kurka, Němeček, Eminger, Kotvan, Knot, Hrdinka – Urban, P. Holík, Orsava – Lenc, P. Musil, Pabiška – Pacovský, V. Němec, T. Knotek – Martin Procházka, Najman, L. Volf.

Rozhodčí

Hradil, Kubičík – Flegl, Polonyi

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7072 diváků


Klíč k úspěchu? Přesilovky!

Ani jeden tým se před zápasem nenacházel v ideální formě, oba soupeři měli na kontě tři porážky v řadě, a tak se dal očekávat hodně defenzivní zápas. Už první třetina ale nabídla překvapivě čtyři branky.

Skóre otevřel v páté minutě po dobré práci před brankou Petr Sýkora a led zasypali plyšáci na pomoc dětem z dětských domovů. Chomutov následně promarnil 44 vteřin hry v pěti proti třem, ale v 10. minutě přesto šikovnou tečí srovnal Poletín.

Smírný stav trval pět minut. Chomutov se opakovaně vyfauloval na Maroszovi, Tomica za zbytečný faul inkasoval trest do konce utkání, a Pardubice dvakrát trestaly. V 15. minutě jim vrátil vedení sám Marosz a za dvě minuty po skvělé Sýkorově přihrávce trefil odkrytou branku Trončinský.

Pardubice - Chomutov: Trest do konce zápasu, Tomica po zákroku na Marosze míří do sprch
Video se připravuje ...

Další gól už Dynamo v pětiminutové přesilovce nepřidalo a ve druhé třetině šance na obou stranách vymizely úplně. Domácímu týmu dvoubrankové vedení stačilo a Chomutovu to dopředu drhlo. Nic na tom nezměnily ani tvrdé pokusy Petra Sýkory a hostujícího Dietze, při kterých se zaskvěli brankáři. Laco měl dost práce ještě s pokusem Poulíčka při rychlém přečíslení.

Gólový půst trval až do 42. minuty, kdy se prosadil dorážející Treille a přiblížil Dynamo ke třem bodům. Francouzský útočník pak při hře čtyři na čtyři krásnou střelou do horního rohu branky upravil skóre na 5:1. Až v té chvíle se Piráti vzchopili a tečující Skokan snížil znovu na tříbrankový rozdíl. Další gól už ale Chomutov nevstřelil ani v přesilovce, a tak třízápasovou šňůru porážek ukončily Pardubice.

Ohlasy trenérů:

Pavel Marek (Pardubice): "Na zápas jsme se velice pečlivě připravili, věděli jsme, že je pro nás velmi důležitý. Hráči výborně dodržovali taktiku a hodně nám pomohli fanoušci, ti nám dodali sílu. Kluci bojovali celý zápas, hráli obětavě a lehali do střel. Byl to skvělý zápas."

Petr Martínek (Chomutov): "O utkání rozhodla první třetina. Chtěli jsme hrát co nejvíce v pěti, protože jsme věděli, že domácí mají výborné přesilovky. Bohužel jsme udělali zbytečné fauly a potvrdilo se to, co jsme čekali. Na druhou stranu i my jsme hráli přesilovku pět na tři, měli jsme tam tutovou šanci, ale bohužel neproměnili. Možná to mohlo vypadat jinak."

Góly

Domácí: 04:48. P. Sýkora, 14:15. Marosz, 16:18. Trončinský, 41:16. Treille, 49:21. Treille

Hosté: 09:36. Poletín, 50:48. Skokan

Sestavy

Domácí: Kacetl (Martin Růžička) – Trončinský, Čáslava, Cardwell, Wishart, Holland, Mojžíš, Ščotka – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – Perret, Poulíček, Treille – M. Kaut, Dušek, Beran – J. Sýkora, Bojko, Vondráček.

Hosté: J. Laco (Š. Lukeš) – Valach, L. Chalupa, Flemming, Dietz, Slovák, Dlapa, Grman – Vondrka, V. Růžička, Tomica – V. Tomeček, Skokan, Koblasa – Lauko, Huml, Poletín – J. Havel, Kůs, A. Dlouhý.

Rozhodčí

Kika, Fateev – Barvíř, Kis

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

7 037 diváků


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud