Miroslav Horák
11. dubna 2018 • 04:55

Jágr pokukuje po postupu a chodí trénovat: Co mu došlo o první lize?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři roky a dost? Může být, velký comeback je ve hře. Hokejové Kladno baží po návratu do extraligy, odkud se vysypalo do první ligy na jaře roku 2014. Tříbodový přesun bodů z Jihlavy na konto Rytířů po výhře 2:0 dává všem zainteresovaným jasně najevo: Musíte s námi počítat! „Zásadní je, že naši kluci hrají pro sebe, je to jejich liga, jejich soutěž, jejich výzva,“ řekl Jaromír Jágr deníku Sport po bitvě na Vysočině.



Góly

Domácí:

Hosté: 03:47. Kubík, 41:20. D. Tůma

Sestavy

Domácí: Škarek (Kořenář) – de la Rose, Suchánek, Stříteský, Kajínek, Šidlík, D. Váňa, J. Zdráhal – Straka, Skořepa, Diviš (A) – Čachotský (C), R. Hubáček (A), Zeman – Rabbit, M. Hlinka, Anděl – D. Čermák, F. Seman, Rys.

Hosté: Cikánek (Kopřiva) – Štich (A), Zelingr, Svedlund, Repe, Kehar, Lenďák, F. Matula – Kružík, T. Kaut, Redlich – D. Tůma (C), Kubík, J. Kloz – Zikmund, Machač (A), M. Hořava – Pekr, R. Přikryl, J. Strnad.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Frodl, Jelínek

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

V baráži o nejvyšší soutěž se dějí velké příběhy. Zprvu suverénní Jihlava potřetí za sebou padla, zato tým majitele Jaromíra Jágra se probudil ke zvonivým výkonům. Kdyby právě teď napínavá prolínačka skončila, Dukla jde s Litvínovem dolů, Kladno s Karlovými Vary naopak nahoru. Do konce dramatu zbývá pět kol.

Od prvního utkání jste s Kladnem ušli obrovský kus cesty, vaši hráči působí sebevědomě, je to v tuhle chvíli pro vás nejcennější zjištění?
„Tam jde o to, že si to ti hráči museli prožít. Jít z první ligy do baráže o extraligu, to je pro naše kluky novinka. Z týmu hrálo nejvyšší soutěž minimum hráčů, ostatní nemají sebemenší zkušenosti. První zápas v Jihlavě se nám nepovedl, nehráli jsme dobře, byli jsme hrozně vystrašený, úplně jsme upustili od hry, kterou jsme předváděli v play off proti Budějovicím. Ale už ve druhém utkání proti Litvínovu to bylo o poznání lepší. Někdy jsme měli i štěstí, ale to k tomu patří. Je úplně normální, že po dobré hře nezískáte nic a pak s klikou urvete tři body. Ale tady v Jihlavě se mi to hodně líbilo.“

Jihlava - Kladno: To byl ťukec! Tůma zakončil rytířskou kombinaci a zvýšil vedení, 0:2
Video se připravuje ...

Z kladenské hry mám pocit, že jdete po správné cestě a že všichni táhnete jedním směrem. Že jste skutečný tým. Co si myslíte vy?
„Jasně, ale do konce je daleko, jsme sotva za půlkou. A víte, jak to je. Po dvou zápasech nad námi všichni lámali hůl a klacky. Ale to bylo navenek. Uvnitř se dělo něco jiného, kluci si věřili, nepochybovali o sobě. My chceme zůstávat pořád při zemi. Je mi jasné, že po úterku nás mnozí budou posílat do extraligy, ale tomu nesmíme podlehnout. Klíčové je zůstat skromnej a makat do konce. Podívejte se na Jihlavu, po čtyřech kolech měla deset bodů a jasně vedla. Je znát, že tři body dělají obrovské skoky. Povedou se vám tři zápasy a jste úplně někde jinde.“

Naskočit do baráže? V kondici se udržuju

Nevyhlásíte náhodou zákaz sledování tabulky baráže, když jste poskočili na postupovou pozici?
„To ne. Určitě ne.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud