21. května 2018 • 12:12

Kometa přišla o Čiliaka, mizí do KHL. Erat zůstává, Čermák se rozhoduje

Autor: zuc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vychytal Kometě druhý titul v řadě a hlásí: Sbohem, Brno! Slovenský brankář Marek Čiliak, který působil v Brně s přestávkami od roku 2005, míří podle informací iSport.cz do KHL. V klubu naopak zůstává klíčový útočník Martin Erat, majitel a trenér Libor Zábranský pak v rozhovoru na klubovém webu přiznal, že k pokračování hráčské kariéry přemlouvá i kapitána Leoše Čermáka.



Stříbro, bronz a dva tituly. Úspěšná pětiletka brankáře Marka Čiliaka je u konce, další příběh napíše jinde. Nejlepší brankář posledních dvou extraligový sezon po konci smlouvy s brněnskou Kometou upřednostnil nabídku ze zahraničí a podle všeho má namířeno do KHL.

„Spadl mi kámen ze srdce. Je to něco neskutečného. Je tu osobnost vedle osobnosti. Jsem strašně rád, že jsem mohl hrát v takovém mužstvu. Neskutečný pocit,“ líčil před měsícem po obhajobě titulu na ledě Třince.

Teď míří za další hokejovou výzvou. S extraligovou bilancí 247 utkání – 25 vychytaných nul a se dvěma zlatými medailemi opouští Brno jako hrdina, vděčnost je však oboustranná. „Zachránili mě, když jsem chtěl skončit s hokejem. Na Slovensku to nešlo a tady mi dali šanci,“ děkoval osmadvacetiletý gólman svému osudovému klubu po zisku titulu.

Dobrou zprávou pro brněnské fanoušky je naopak setrvání Martina Erata, který se rozhodl protáhnout si kariéru o další rok. „Dohodu s Martinem Eratem plně respektuji, s tím, že Martin bude mít delší volno a k týmu se eventuálně připojí až v průběhu sezóny dle jeho vlastního rozhodnutí,“ oznámil majitel a trenér Libor Zábranský v rozhovoru pro klubový web.

I kdyby brněnský lídr skutečně využil možnosti a do nového extraligového ročníku naskočil v jeho průběhu, neměla by jeho absence v začátku sezony Kometu výrazně trápit. Klub již před týdnem oznámil příchod útočníků Martina Bakoše a Bedřicha Köhlera, zadní řad pak zpevní Juraj Mikuš.

Krom Čiliaka opouští klub také útočníci Martin Nečas a Hynek Zohorna, výstupní klauzuli ve smlouvě má také obránce Jakub Krejčík, který se před několika dny vrátil v mistrovství světa. „Odehrál špičkovou sezónu, posbíral přes třicet bodů, co mám informace, zájem o něj je. Ve smlouvě má okénko, které mu v květnu a červnu umožňuje odchod. Jak jsem s ním mluvil, dává to naprostou logiku,“ naznačil Krejčíkovu možnou budoucnost Zábranský.

Ten se stále poohlíží na trhu a dlouhodobě se netají tím, že rád skládá tým ještě v průběhu sezony. Krom již zmíněného Čermáka není situace mezi forvardy rozhodně uzavřená. „Jednáme dál, chtěl bych přivést ještě jednoho špičkového útočníka,“ vyslovil své přání brněnský boss.

Zaplněný Zelňák vítal mistry! Zábranský a spol. oslavovali druhý titul v řadě
Video se připravuje ...

Marek Čiliak se raduje s mistrovským pohárem poté, co Kometa obhájila extraligový triumf
Marek Čiliak se raduje s mistrovským pohárem poté, co Kometa obhájila extraligový triumf

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud