30. července 2018 • 17:04

Otec a syn v Kometě? Barinka junior zvolil Kanadu, nahradí tam Zadinu

Autor: zuc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulém ročníku oblékli dres Olomouce otec a syn Galvasové, před nadcházející sezonou se možnost rodinné spolupráce rýsovala v Kometě. Sedmnáctiletý Marcel Barinka se zde mohl potkat se svým nevlastním tátou Michalem Barinkou, oporou zadních řad mistrovského celku. Talentovaný útočník ale nakonec míří do Kanady, kde by měl v následujících dnech podepsat smlouvu s Halifaxem.



Sportovních genů má v zásobě na rozdávání. Jeho dědečkem je trenér Alois Hadamczik , biologickým otcem pak Martin Čížek, čtyřnásobný vítěz fotbalové ligy s pražskou Spartou a ostravským Baníkem. Na výchovu Marcela Barinky pak dohlíží hokejový obránce Michal Barinka, jehož příjmení přijal Barinka junior před třemi lety.

Právě on se podílel na hokejovém růstu talentovaného útočníka. Ještě před rokem pozoroval jeho počínání ve vyhlášené akademii salcburského Red Bullu a sledoval, jak tamní výběr válí v české dorostenecké extralize. Že by se časem potkali v jednom týmu? „To je ještě daleko,“ smál se tehdy Michal Barinka. „Ale bylo by to krásný, asi bych ho tam zezadu honil.“

Kašpar: Jednání se Šlégrem nedopadla, zdravotní potíže jsou pryč
Video se připravuje ...

Tato varianta se přiblížila letos v létě, kdy si Barinka junior hledal po konci v Salcburku nové angažmá a právě Kometa, kde působí jeho nevlastní otec, byla jednou z možností. Spojení otce se synem však naruší vábení kanadské juniorky.

Marcela Barinku si v červnovém draftu juniorské CHL vybrali Halifax Mooseheads, kde by měl bojovat o slibnou pozici na nadcházejícím draftu NHL. „Nechal jsem to na něm, ať se rozhodne sám,“ popisuje průběh jednání Michal Barinka.

V kanadském klubu by měl člen reprezentačního výběru do osmnácti let, v jehož dresu se pod vedením svého dědečka Aloise Hadamczika chytá na blížící se Hlinka Gretzky Cup, nahradit Filipa Zadinu. Ten by měl na podzim bojovat o místo v prvním týmu Red Wings, v případě neúspěchu by se měl přesunout na farmu Detroitu.

Slovenský obránce Juraj Mikuš je jednou ze čtyř posil brněnské Komety, naposledy působil ve Spartě
Slovenský obránce Juraj Mikuš je jednou ze čtyř posil brněnské Komety, naposledy působil ve Spartě

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud