Jiří Vítek
27. září 2018 • 18:17

Nová zbraň Komety: Trio, které vás bude štvát. Dočekal nechce přezdívku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dohromady mají na kontě 1 874 extraligových startů, v nejvyšší soutěži nasbírali celkem patnáct medailí. Průměrná výška 191 centimetrů, průměrná váha 101 kilogramů. Trojice, z níž jde strach nejen na papíře, je však v hierarchii Komety až jako čtvrtá v pořadí. Útok podobného ražení viděli brněnští fanoušci již před několika lety, na populární Drtiče nyní navazuje trio Martin Dočekal – Leoš Čermák – Bedřich Köhler. Nejmladší z trojice Dočekal (27 let) se ale podobné přezdívce brání. Rozhovor s ním najdete v zamčené části článku.



Nemáte na vybranou. Jakmile proti vám skočí na led, rozbliká se v hlavě červená kontrolka. Nehrát si s pukem, nemotat se u mantinelu. A hlavně hrát s hlavou nahoře, jinak to bude pořádně bolet.

Těžko momentálně najdete v extralize fyzicky lépe vybavený útok. Trenéři Komety zařadili vedle Martina Dočekala a kapitána Leoše Čermáka od této sezony také Bedřicha Köhlera, letní posilu mistrovského týmu.

„Mají výhodu v tom, že daleko dosáhnou, jsou siloví a v některých fázích zápasů ukázali způsob, který by měl na soupeře platit,“ vyzdvihuje jejich přednosti asistent trenéra Kamil Pokorný.

Milovníci silového hokeje musí mít radost. Stejně jako před několika lety, kdy dal Vladimír Kýhos v Kometě dohromady trojici Vilém Burian – Jakub Koreis – Tomáš Vondráček, jíž se později začalo přezdívat Drtiči.

„Kamarádili jsme spolu i mimo led. S Vildou jsme občas někam zašli a dodneška jsme v kontaktu. S Tomášem Vondráčkem jsme se potkali ještě v Plzni, teď si občas voláme a vídáme se jednou za dva měsíce.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud