Jiří Vítek
17. února 2019 • 12:20

Kometu trápí nedostatek centrů. Pokud se některý z nich zraní, bude zle

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po návratu Tomáše Plekance na Kladno vyvstala otázka: Bude mít Kometa na play off dostatek středních útočníků? Petr Holík, Jan Hruška, Leoš Čermák a... Čtvrtého centra budete na soupisce hledat marně. Obhájce titulu si tak bude muset vypomoct přesunutím jednoho z křídelních útočníků. „Máme univerzální hráče, kteří jsou schopni na tomto postu zahrát,“ věří asistent trenéra Kamil Pokorný.



První část Plekancovy anabáze v Kometě je u konce. Útočník považovaný za specialistu na defenzivní činnosti odehrál šestnáct utkání, v nichž nasbíral sedm bodů, všechny díky asistencím. Právě jeho střelecké trápení v kombinaci s tím, že v play off bude pro 36letého forvarda prioritou kladenská cesta za postupem do extraligy, však trápilo brněnské fanoušky.

„Jeho přínos byl veliký, bylo vidět, že má obrovské zkušenosti. Když by někdo rozebral jeho hru dozadu, tak myslím, že se dá těžko něco vytýkat,“ připomněl Plekancovy přednosti Jan Hruška. Ten po většinu kariéry nastupuje na postu centra, avšak na několik utkání jej trenéři přesunuli na křídlo vedle bývalého hráče Montrealu a Toronta.

Po uzávěrce přestupního okna a odchodu Plekance se však vrátil zpět na střed kluziště. Musí. Kometa má totiž momentálně na soupisce tři klasické střední útočníky: Petra Holíka, Leoše Čermáka a zmíněného Hrušku.

Krátce po začátku sezony se klub zbavil Lukáše Nahodila, v závěru přestupního období pak zamířil do Mladé Boleslavi Radim Zohorna, který na postu středního útočníka také odehrál několik zápasů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud