Ondřej Kuchař
31. května 2019 • 04:50

Uzavřená extraliga? Šéfové klubů chtějí převzít řízení do své moci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stejný model už v extralize byl. Naposledy před dvanácti lety, a vydržel jen rok. Nesestupová soutěž otevřená vítězi první ligy, avšak pouze za předpokladu, že splní licenční podmínky. Nyní se ke stejnému vzoru chtějí hokejoví bossové vrátit. „Mezi kluby je velká vůle to udělat,“ prozrazuje zdroj Sportu. Asociace klubů chce od svazu převzít řízení soutěže zpátky do své moci.



V únoru přišla od vedení Českého hokeje nečekaná rána. E-mailovou zprávou oznámilo, že od sezony 2019/20 se bude z/do Tipsport extraligy přímo sestupovat a postupovat. Klubů, kterých se to týká nejvíc, se nikdo na nic neptal. „Je to arogantní a strašné rozhodnutí,“ čertil se Miroslav Schön, majitel Mountfieldu HK.

To je také jedním z důvodů, proč teď chtějí šéfové, jež jsou sdruženi v Asociaci profesionálních klubů (APK), převzít vedení soutěže zpět do vlastních rukou. Svaz by jim neměl moc cokoli nařizovat. Sami šéfové organizací by určovali pravidla hry.

Podle informací Sportu se již nyní chystají převratné novinky. Uzavření extraligy je tou největší.

Spekuluje se o tom v pravidelných cyklech. Teď se ale o tomto tématu začíná v hokejovém zákulisí mluvit hodně zřetelně nahlas. Má vývoj. Jednalo se o něm za zavřenými dveřmi na úterní valné hromadě APK v Třinci. „Není to jako dříve, mezi kluby je teď opravdová vůle to udělat,“ říká zdroj obeznámený se situací.

O co přesně tedy jde?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud