Květoslav Šimek
20. května 2020 • 13:24

Titáni z Třince se loučí. Co bude dál s Adamským a Polanským?

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendy se loučí. Hokejovým dvojčatům Martinu Adamskému a Jiřímu Polanskému (oba 38 let) skončily v Třinci smlouvy, nové jim Oceláři nenabídli. Dostali možnost pokračovat v rolích mentorů v prvoligovém Frýdku-Místku. Polanský se podle všeho tímto směrem nevydá, Adamský zvažuje i další extraligové a prvoligové nabídky. Jedna velká éra v každém případě končí. V zamčené části článku iSport Premium naleznete pohled redaktora Květoslava Šimka i velké srovnání obou legend.



V počtu odehraných zápasů za třinecké Oceláře jsou v top trojce. Jiří Polanský je první (918), Martin Adamský třetí (554). Klubu pomohli k oběma mistrovským titulům v letech 2011 a 2019. Zároveň jim bude v tomto roce 39 let a nové kontrakty už od Ocelářů nedostali.

„Oba jsou výborní hráči, chtěli jsme, aby pokračovali v partnerském Frýdku-Místku, kde by byli velkou posilou a zároveň dobrým příkladem mladým,“ říká Jan Peterek, sportovní ředitel klubu, který je v počtu odehraných zápasů za Třinec na druhém místě právě mezi Polanským a Adamským (675).

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč na první měsíc a slevy na televize >>>

„Oba tady měli parádní kariéru, jejich přístup je výborný, takže bychom byli rádi, kdybychom se domluvili na takové spolupráci. Ve Frýdku-Místku už působí Rosťa Martynek a Milan Mikulík, kdyby se je podařilo doplnit o tuhle zkušenou dvojici, bylo by to super. Jednáme o podmínkách.“

V prvoligovém klubu by šli oba matadoři s penězi pochopitelně dolů. Na druhou stranu 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud