Pavel Ryšavý
14. srpna 2020 • 05:00

Majitel: Hrozí největší katastrofa v historii! Sníží se hráčům platy?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrh na plošné snížení extraligových mezd najde v klubech pochopení. Nejspíš. Důkazem může být, že den po prvním nástřelu od klubů prostřednictvím Asociace profesionálních klubů (APK) nikde nelétají ostrá slova a jedovaté šípy. Příprava jede, Hradec porazil ve čtvrtek v utkání Generali Česká Cupu Pardubice 6:5 v prodloužení. Na ledě to vřelo, všichni se chystají na 18. září, kdy má odpálit začátek extraliga. Majitel Pardubic Petr Dědek ostatním píše výzvu, aby je ani ve snu nenapadlo soutěž odkládat. V placeném článku iSport Premium si přečtěte vyjádření nového bosse Dynama.



Kdybyste nekontrolovali očima tribuny, všechno běží podle zajetých pravidel. Cítíte ve vzduchu extraligu, nasazení. Ladění formy. Pokud jste byli mezi 750 šťastnými na hradeckém zimáku, měli jste pocit, že soutěž už je hodně blízko. Viděli jste zápal i emoce. Kouč Vladimír Růžička míchal se jmény v sestavě.

Hned na začátku se chytli Jakub Nakládal s Bohumilem Jankem. Když Kelly Klíma netrefil prázdnou branku a na druhé straně dal Jan Mandát na 3:3, hradecký útočník rozštípal vzteky hokejku. Nejdřív ji načal o mantinel, pak ji dodělal o stehno. Skóre létalo z jedné strany na druhou.

Jen výsledek v tuhle chvíli nikdo moc řešit nebude, jde jen o číslo, které zapadne. Nezáleží na něm. Stěžejní hokejové otázky teď vypadají úplně jinak. Kdy začne extraliga? Na kolik peněz si sáhnou kluby při obřích ztrátách? Kolik lidí se vlastně dostane do hlediště? A kolik peněz si hráči nakonec škrtnou ze svých výplat?

„Vůbec nevíme, co přijde dál. My jsme v kontaktu s naším majitelem, víme, jaká je situace v Hradci. My, město, Mountfield, všichni táhneme za jeden provaz. Doufám, že celou situaci zvládneme po sportovní i finanční stránce,“ pronesl hradecký lídr Radek Smoleňák. Soutěž už nebude jako dřív.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud