Pavel Ryšavý
23. března 2021 • 21:55

Camara byl v play off ďábel, NEJ útočník týmu. Pardubice ale končí

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pardubice vypadly ve čtvrtfinále s Mladou Boleslaví po čtyřech zápasech. V tom posledním padly 3:4 a znovu byl hodně vidět Anthony Camara. Dal gól, hodně se srážel, svojí aktivitou dával Dynamu energii. Pak to ale se svým temperamentem přepískl, šel na trestnou a právě při tomhle oslabení Dynamo inkasovalo rozhodující gól.



Původně přišel s velkým otazníkem. Anthony Camara dorazil s vizitkou střelce, který měl ale pár škraloupů na minulých štacích a přitahuje trable. Pardubický sportovní ředitel Dušan Salfický mluvil o tom, že klub mu dává šanci, možná poslední. Kanadský útočník se přesně podle toho choval. Průšvihy? Nula. Na ledě byl vidět hodně, v play off to platilo ještě víc než v základní části. Stal se nejlepším útočníkem týmu.

Byl rovněž nejemotivnějším mužem série. Taky proto s ním rozhodčí René Hradil ve čtvrtém utkání dost komunikoval. „Je to naposledy,“ oznámil mu, když po jednou souboji kanadský bojovník zahodil soupeři hůl. „Když cítím hokejku na krku, co mám dělat?“ odpověděl ovšem Camara. „Rozhodně mu ji neházej do rohu, nech ji pak položenou,“ s klidem pokračoval Hradil. „Ale ty máš chránit,“ nedal se Camara. Rozhodčí pak debatu ukončil přátelsky: „Ano, taky budu.“

Neopakovala se scéna ze třetí bitvy, kdy byl Camara vyloučen za oplácení. Rozhodčí předtím přehlédl tři krosčeky na jeho záda, on se ohnal a šel ven. Na trestné pak praštil helmou o zem, řval na sudí nadávky. Když pak Pardubice inkasovaly, pokračoval a dostal trest do konce zápasu.

SESTŘIH: Pardubice - Mladá Boleslav 3:5. Parádní obrat ve 3. třetině, Bruslaři zpečetili postup do semifinále
Video se připravuje ...

V posledním utkání byl klidnější. Dál v sobě nesl probuzeného ďábla, ale jen při hře. Nehádal se, nenechával se vyhodit z koncentrace, taky dal pardubický gól na 3:0. „Vždycky mám na sebe velké nároky, nemyslím si, že jsem ukázal vše, co dokážu,“ hlásil na začátku března, když s ním Pardubice prodloužily smlouvu o další rok.

Těšil se na play off, jeho věta dávala příslib, že svůj výkon ještě posune. Stalo se. Byl opravdu lepší, výraznější a od Richarda Krále dostal klíčovou roli.

Jen se někdy prostě nechá unést. V útočném pásmu udělal chybu, fauloval a při jeho pobytu na trestné dostaly Pardubice čtvrtý gól. „Vyloučení jsem neviděl, abych se přiznal, zrovna jsem něco řešil,“ pronesl Král. „Cam má hodně plusů, ale taky nějaké mínusy, snažíme se ho i krotit, abychom ubrzdili jeho emoce. Musíme s ním pracovat tak, aby se všechno víc vybalancovalo hlavně do těch plusů,“ dodal pardubický kouč.

Kanaďan rozhodně splnil to, co si od něj klub sliboval. Odehrál pouze 44 zápasů a s 21 góly se stal nejlepším střelcem týmu. Tenhle svazek bude pokračovat. Dynamo získalo ďábla, kterého potřebuje jen trochu spoutat. Byl to ale krok, který vyšel.

Pardubice - Mladá Boleslav: Obrat dokonán! Ševcovu ránu před brankou tečoval Kotala, 3:4
Video se připravuje ...

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud