3. května 2021 • 04:50

Velké SROVNÁNÍ Varaďa vs. Pešán: oba nejvíc in, ale přitom úplně jiní

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Česku se z nich staly osobnosti, hvězdy. Dovedou dostat hráče na svoji stranu, znají cestu k úspěchu, plus jsou zhruba stejně staří. Tohle spojuje Filipa Pešána a Václava Varaďu, dvě esa nevelkého trenérského jeviště. Dál už je všechno jinak. Liší se v metodách práce, přístupu ke kariéře, vystupování, názorech. Vzájemná rivalita? Bez debat. Ovšem tady je i logická, musí být, pokud oba razí jinou cestu nahoru, mají jiné metody. Deník Sport nachystal jejich velké srovnání. Jaký mají trenérský styl nebo pověst v hokejovém prostředí?



„Když vidíte, jak se rozhoduje, jak vystupuje? Má v sobě Hlinku nebo Říhu,“ vypálil jeden extraligový trenér na téma, jak vidí Václava Varaďu v roli kouče. Řekl deníku Sport, že dá upřímný pohled na trenéra Třince i Filipa Pešána, ovšem s podmínkou, že zůstane v anonymitě. Prý český rybník umí oplácet i s úroky.

A jak si vedle něj stojí tedy současný reprezentační kouč? „Profesně je dál, určitě je vzdělanější. Neměl velkou hráčskou kariéru, takže na to musel jít jinak. O hokeji ví do hloubky víc než Václav Varaďa, o tom jsem přesvědčený,“ řekl trenér, který se s oběma v extralize potkával.

iSport podcast po třineckém titulu: Kacetl jako Binnington? Vránův návrat rozhodl
Video se připravuje ...

Varaďa a Pešán jsou jiní prakticky ve všem. První hrál NHL, druhý má dva zápasy v extralize. Když první mluví po utkání, kolikrát byste ho pozvali na velkou zmrzlinu, jak vypadá utrápeně, smutně. Navíc od něj často znějí ty samé fráze. Chlap jak nejvyšší hora v Beskydech a mluví potichu, někdy se zadrhne. Druhý přijde před mikrofon, brada nahoře, vypnutý hrudník, dovede i zahrát divadlo, když cítí, že si situace žádá výjimečný přístup. Někdy možná i jen proto, že ho to baví.

Pešán se po utkání mění v herce typu Mikea Babcocka, protože zápas pořád ještě neskončil. Dobře ví, že se k hráčům silná věta dostane. Někdy pošle vzkaz soupeři, jindy svému týmu. Nebo třeba zkusí vycvičit novináře, když má

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud