Ondřej Kuchař
19. května 2021 • 13:20

Chabarovsk loví Čechy. Přestup Lence je hotový, na radaru i útočník Sparty

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl v hledáčku týmů z NHL, nakonec však zakotví v Rusku. Informace iSport Premium potvrzují, že se útočník Radan Lenc bude v létě stěhovat z Liberce do deset tisíc kilometrů vzdáleného Chabarovsku. Brzkého třicátníka čeká vůbec první zahraniční angažmá. Amur, klub z Dálného východu, má ale podle všeho na radaru také jednoho sparťanského forvarda. O koho jde, najdete v zamčené části článku.



Bylo jasné, že odchází. Skončila mu smlouva, pro klub odvedl své. Během tří let v Liberci se Radan Lenc vypracoval v elitního extraligového útočníka. V tygřím hávu posbíral přes 130 kanadských bodů. Pevně se usídlil v reprezentační sestavě, teď se v Lotyšsku chystá na svoje první mistrovství světa.

Premiérová pro něj bude taky zahraniční štace. Byť bude Lencovi v létě už třicet, za hranicemi ještě nikdy nehrál. Ani hokejově zralý věk však nebyl překážkou k tomu, aby kolem šikovného rychlíka kroužily kluby slavné NHL. Nakonec však zvítězila jiná varianta.

Lenc se už podle informací iSport Premium upsal ruskému Amuru Chabarovsk. Potvrzuje to několik na sobě nezávislých zdrojů. V největším městě Dálného východu, v němž žije 600 tisíc obyvatel, se potká také s českými obránci Michalem Jordánem a Dominikem Mašínem.

Sto osmdesát centimetrů vysoký forvard bude nejbolavějším z odchodů, s nimiž se před startem nového ročníku budou muset v Liberci popasovat. Kromě Lence v klubu skončili také útočníci Michal Bulíř (Plzeň) a Adam Musil, jehož příští působiště stále není známé. Všechno ale nasvědčuje tomu, že by se měl upsat Pardubicím.

Zákulisní zprávy iSport Premium také přináší další zajímavost. Ve Spartě by

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud