Ondřej Kuchař
5. srpna 2021 • 15:50

Švéd má táhnout Spartu. Thorellovi radil Kovář: Těším se na rychlý hokej

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl by se postarat o takzvanou sekundární produkci. Elitní lajna Sparty s Řepíkem, Horákem a Sobotkou zůstala pohromadě. Erik Thorell má být bodovým lídrem druhého útoku. „Nezříkám se toho. Chci dávat góly, sbírat body a hlavně vyhrávat,“ říká pro iSport Premium 29letý švédský forvard. Jaká má od české nejvyšší soutěže očekávání a jaké dostal rady od kamaráda Jana Kováře?



Letní přípravu absolvoval, jak je zvyklý – doma ve Švédsku. K novému týmu se připojil až při nástupu na led. „Zatím si to tady opravdu užívám. Začali jsme zostra, start byl tvrdý, ale takhle to má být. Takhle to trenér chce. Abychom hodně bruslili, abychom šli do začátku soutěže připravení. Jsem opravdu šťastný, že tu můžu být. Zatím se nedá říct, že by se mi něco nelíbilo,“ usmívá se po prvních dnech ve Spartě Erik Thorell.

Od zkušeného Švéda očekávají v Praze zejména body. Neměl by být „standardním“ typem cizince, který do Česka přichází zalátat díru v sestavě a ušetřit klubu nějaký peníz za tabulkové odstupné, jež se platí za domácí hráče. Kdepak. Thorell by měl patřit do skupiny vedle Petera Muellera či Anthonyho Camary.

Thorell hrál ve Švédsku, Finsku a naposledy ve Švýcarsku. Proč si teď vybral Česko? „Chtěl jsem novou výzvu. Bylo pro mě vzrušující, když se Sparta ozvala, když jsem od ní dostal nabídku. Víte, do té doby mě vlastně ani

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud