Michal Kvasnica
12. listopadu 2021 • 14:18

Pracujeme na dalším brankáři, přiznal Moták. Co Konrád a brněnský Klimeš?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měsíc a půl trvající mise Jakuba Sedláčka v Olomouci skončila, brankáři vypršela krátkodobá smlouva a zamířil do Komety. „Taky jsme mu to dali pěkně sežrat,“ říká se smíchem a nadsázkou trenér Mory Zdeněk Moták. Hanákům se rozbila fungující gólmanská dvojice, a protože Branislav Konrád se po hrůzostrašném zranění krku vrací velmi pomalu, pracuje klub intenzivně na posile. Podle informací iSport.cz má zájem o brněnského Lukáše Klimeše, v úvahu připadají i volní zkušení Slováci. O koho jde?



Pohodová sedmá příčka, příjemných 33 bodů. Třetinu základní části má Olomouc za sebou, fajn výsledky se odrážejí i na atmosféře v „plecharéně“ během reprezentační pauzy. Ordinují se tvrdé tréninkové jednotky, slyšet je píšťalka, jezdí se bazény, ale čas se našel i na teambuilding a tmelení party.

Ovšem pozor, maká se i v zákulisí. Aktuálním úkolem číslo jedna je sehnat náhradu za Jakuba Sedláčka, jehož záskok za zraněného Branislava Konráda skončil. Na pokračování spolupráce se obě strany nedohodly, a tak gólman zamířil do Komety.

„Proběhly vtípky ve stylu: Sedlo, až budeš zase potřebovat, přijď a dáme tě dohromady,“ popisuje loučení kouč Zdeněk Moták. „Ale jinak musím říct, že se to celé povedlo. Pomohli jsme si,“ dodává.

O tom není pochyb. Sedláček se parádně nastartoval, Mora sbírala body. Stejně tak se dařilo i kmenovému brankáři Janu Lukášovi, který se s kolegou pravidelně střídal. Prvních pět utkání sezony bylo jen na něm, pak si díky Sedláčkovi mohl fyzicky i psychicky orazit.

Kouč Olomouce Zdeněk Moták
Kouč Olomouce Zdeněk Moták

„Na začátku jsem možná byl trošku nervózní, protože jsem měl dlouhou pauzu. Braňo se zranil týden před ligou, start sezony byl důležitý, musel se zvládnout,“ přiznává upřímně Lukáš.

„Ale teď to máme docela fajn rozjeté, něco už jsem odchytal, takže mám šanci asi nějakým způsobem na stole. Záleží jen na mně, jak to vezmu a přijmu. Je to čistá věc, karty jsou rozdané,“ konstatuje.

Lukáš se soustředí na sebe, 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud