Michal Koštuřík
9. června 2022 • 17:10

Pozadí Muellerova přestupu: zlom přišel po MS. Z Vítkovic byl nadšený

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šokující přestup Petera Muellera z Komety do Vítkovic se začal rodit po světovém šampionátu ve Finsku, kdy brněnský šéf Libor Zábranský utnul komunikaci směrem k americkému esu. K němu si za čtyři roky vybudoval blízký vztah, ovšem do plánů na další rok už se mu nevešel. Ekonomicky, ani personálně. „Před předkolem měl Peter nabídku i z Pardubic,“ uvedl pro deník Sport a web iSport.cz jeho agent Tomáš Krejčí z agentury Unlimited Sports Management.



Koho by napadlo, že se Peter Mueller někdy hne v rámci extraligy z Brna. A navíc do Vítkovic. Jeho zástupci Tomáši Krejčímu se rozsvítila oranžová kontrolka v hlavě už v momentě, kdy převzal Kometu nový kouč Martin Pešout, do té doby šéf střídačky v Karlových Varech. „To byl první signál, který jsme s Peterem řešili,“ přiznal agent pro deník Sport a web iSport.cz.

Po angažování reprezentanta Jakuba Fleka, který nastupuje na stejné pozici jako Mueller, už světlo v Krejčího mysli blikalo červeně. „Flíček byl pro Martina nepostradatelný ve Varech a jak ho znám, bude chtít na něm hru stavět i v Brně. Zároveň jsem Peterovi říkal, že Paži raději sází na české hráče, které zná, než na importy,“ upozornil. Zároveň se svým klientem pořád doufali, že je dohoda se Zábranským, který rozhoduje v klubu o všech klíčových věcech, možná. Marně.

A pozor, nechybělo zas tak moc a bombarďák z Bloomingtonu v Minnesotě se upsal Dědkovým Pardubicím. Interesantní návrh dohody od Dynama dostal

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud