Michal Koštuřík
28. června 2022 • 17:15

Zámorský o Plzni: Náhrada za Čerešňáka? Z prognóz jsem vyrostl

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat k přirozenosti. Ve švédském Örebro plnil Petr Zámorský (29) roli defenzivního beka, s minimálním prostorem na přesilovce. Zdokonalil se v bránění, striktním dodržování systému. Jeho hlavní přednosti však byly potlačeny. V Plzni to má bývalý nejproduktivnější extraligový obránce znovu na útočné modré čáře rozbalit. Těší se na to. „Chci hrát co nejvíc,“ říká v rozhovoru pro deník Sport a iSport.cz.



Nikdo to nebude naplno vytrubovat do světa, ovšem takhle to je. Petr Zámorský přichází do Plzně primárně jako náhrada za obránce číslo jedna Petera Čerešňáka, jeho vrstevníka. Ofenzivní předpoklady má zlínský odchovanec podobné, zkušeností ze špičkových zahraničních soutěží ještě mnohem víc. „Že mám nahradit Čerešňáka? Nějaké debaty na to téma proběhly. Ale z takových prognóz už jsem vyrostl,“ nevzrušuje se člen širšího reprezentačního kádru.

Co vás láká na angažmá v Plzni?
„Po několika telefonátech s agentem jsem dostal tuhle nabídku. Mluvil jsem s Tomášem Vlasákem . (sportovním manažerem) Nabyl jsem dojmu, že o mě mají zájem. Martina Straku (majitele klubu) znám jako asistenta u reprezentace, navíc jsem proti němu ještě hrával. Jednání Plzně bylo super, korektní. Takže jsem si řekl: ‚Proč ne.‘ Je to pro mě nová výzva. Těším se, chci být s týmem úspěšný. Většinou jsem na angažmá čekal delší dobu, ale letos jsem si to kvůli situaci v Rusku vyhodnotil tak, že bude lepší se rozhodovat rychle.“

Prostě lepší vrabec v hrsti než holub na střeše….
„Hráčů je na trhu hodně. Ve Švédsku to určitě bylo cítit. V únoru jsme se začali bavit v Örebro o nové smlouvě, ale pak se to zastavilo.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud