Michal Koštuřík
4. listopadu 2022 • 15:20

Zpověď Fleka: S Pešoutem se umím chytit. Proč v dorostu sekl s hokejem?

Autor: Michal Koštuřík, inf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na rozhovor přijel na koloběžce. Po něm nasedl do Porsche 911 a zařádil si na okruhu v Brně. Furt v pohybu, v rychlosti. I na ledě. Jakub Flek (29) se stal nejlepším útočníkem týdne podle iSport Score. Angažmá v brněnské Kometě nakopl podobně jako sportovní vůz, který mu poskytl zábavu během volného dne. „Rychlá jízda je moje droga,“ vypráví v otevřeném rozhovoru pro Sport a web iSport.cz.



Těšíte se na Štědrý den? Jakub Flek dvakrát tolik. Dostane dárky dopoledne i večer pod stromeček. Čtyřiadvacátého prosince se totiž narodil, letos dovrší třicetiny. „Rád bych to s někým oslavil, ale kolem Vánoc je to těžké. Nechcete někoho otravovat, navíc šestadvacátého hrajeme. Není čas si ani jít někam sednout na večeři,“ maličko si postěžoval. Jinak je mu ale fajn, v Kometě mu jde s celým týmem práce od ruky.  

Ve čtvrtek po obědě jste se svezl po brněnském Masarykově okruhu v nadupaném Porsche. Máte rád motorismus?
„Seznámil jsem se s Tomášem Charvátem, který má dohromady s Péťou Vránou z Třince společnost 911 Adventure. Vlastní asi šest vozů Porsche. Od veterána až po GT3, ročník 2019. Dá se říct, že Péťa je vášnivý sběratel. Na okruhu byla nějaká akce, tak jsme si šli zajezdit. Miluju auta. Odmala jsem sledoval motosport, rallye, Formuli 1. Uvažuju, že si udělám radost a pořídím si bavoráka. Žijeme jenom jednou. Ještě uvidím, teď není úplně vhodná doba pouštět peníze do auta. Mám rád rychlou jízdu. Je to taková moje droga.“

Nemáte při jízdě strach?
„Vůbec. Říkal jsem paní, že kdybych někdy vyhrál Eurojackpot, mám v garáži tak patnáct aut.“

Bydlíte kousíček od hokejové haly. Chodíte na zápasy pěšky?
„Buď pěšky anebo jezdím na koloběžce. Mám byt asi dvě stě metrů od stadionu, mezi Rondem a centrem města. Nemůžeme parkovat na parkovišti před vchodem, které je vyhrazené pro sponzory. Naše místa jsou až na druhé straně, takže mi to z domu vyjde časově stejně, jako kdybych jel autem a pak to došel. Jsem v Brně tři měsíce a z toho mi zhruba dva měsíce stojí auto před barákem. Maximálně si zajedu na nákup.“

Kde parkujete koloběžku? Přímo v šatně?
„Jo, v převlékárně. Děláme si srandu, že jsme jako Hell's Angels. Je tam zaparkovaných sedm, osm koloběžek. Třeba Zaťa (Martin Zaťovič) taky bydlí kousek, když není doma v Přerově. Jezdí na tom i Tomáš Kundrátek. Jsme koloběžkářský gang.“ (směje se)

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud