27. listopadu 2022 • 10:00

ANALÝZA: Lakatoš táhne Vítkovice. Proč se nedočkal pozvánky do repre?

Autor: Adam Papoušek
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je hodně výrazný, Dominik Lakatoš sbírá body v hodně slušném tempu. Chyběl Vítkovicím Peter Mueller? Roli hlavního ofenzivního esa vzal na sebe. S 25 body vede tabulku extraligové produktivity, ale stejně se poslední reprezentační akce konala bez něj. Proč? Klíč se dá hledat ve hře pět na pět. Lakatoš je rozdílový hráč, ale najdete oblast, kde může ještě přidat.



Když sledujete utkání Vítkovic, hráče s číslem 31 na zádech nepřehlédnete. Nikdo jiný není ve střelbě na branku v extralize tak aktivní jako právě Dominik Lakatoš. Ve všech herních situacích si cestu mezi tři tyče našlo už devadesát střel.

* Statistiky jsou přepočítány na 60 minut hry.

Při přepočtu na šedesát minut čisté hry vypálí za sledovaný úsek 13 střel. Odměnou mu je i slušná produktivita, když vstřelil v průměru necelé 2 góly za šedesát minut hry. Ve všech třech výše uvedených metrikách patří Dominiku Lakatošovi první místo mezi všemi hráči Vítkovic.

Více branek při přepočtu na šedesát minut hry v celé extralize doposud nastříleli pouze Jan Ordoš z Liberce (2,5), Luboš Horký z Brna (2,1) a třinecký Libor Hudáček (2,0). Být na čtvrtém místě je pro Lakatoše velmi pěkná vizitka. Ale přesto ani tato skvělá produktivita nestačila k tomu, aby se dočkal nominace do hokejové reprezentace…

Při hře pět proti pěti to vázne

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud