Květoslav Šimek
21. února 2023 • 12:00

Krize, jakou Oceláři neznají. Varaďa: Budu tam, kde mi to dává smysl

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takovou výsledkovou mizérii nepamatují. Třinečtí Oceláři vyhráli z posledních dvanácti zápasů pouze dvakrát, vypadli z elitní čtyřky zajišťující přímý postup do čtvrtfinále. Fanouškům dochází trpělivost, mnozí volají po návratu Václava Varadi, který byl u tří posledních titulů. Podle informací deníku Sport a webu iSport.cz není tato varianta ve hře. Trenérský tandem Zdeněk Moták – Vladimír Országh má od vedení klubu podporu. Je ovšem jasné, že trpělivost nemusí trvat věčně. A hrát by se pak mohlo i o budoucnost sportovního ředitele klubu Jana Peterka.



Čtyři kola před koncem základní části jsou třinečtí Oceláři šestí, mají 75 bodů a na elitní čtyřku, do které ještě minulý týden patřili, ztrácejí šest bodů. Horší bilanci v základní části měli za posledních jedenáct let jen dvakrát.

V sezoně 2011/12 získali 73 bodů, o tři roky později pouze 68 bodů. V obou případech skončili po základní části desátí a shodně pak vypadli se Zlínem v předkole 2:3 na zápasy. Právě ročník 2015/16 byl posledním, kdy v Třinci řešili divoké trenérské rošády. U kormidla se tehdy protočili Jiří Kalous, René Mucha a Jiří Dopita. Bez valného efektu. 

Jenže výsledkové nezdary z posledních dvanácti zápasů jsou alarmující. Nikdo aktuálně nemá horší fazonu. Sebevědomí, jistota a kompaktnost týmu, který třikrát slavil titul, jsou pryč. Co s tím?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud