27. dubna 2023 • 16:55

Náhrada za šéfa Vítkovic, prezidentem APK je Tůma. Extraliga beze změny

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým prezidentem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) se stal Jan Tůma. Generální manažer Mladé Boleslavi nahradil Aleše Pavlíka, jenž před třemi týdny rezignoval. Na čtvrteční mimořádné valné hromadě APK LH hlasovalo pro Tůmu všech 12 přítomných zástupců ze 14 extraligových klubů. Asociace rovněž schválila, že extraliga se bude hrát i v příští sezoně podle stávajícího herního systému.



„Zvolení Jana Tůmy považuji za logický krok. Prezidentem se stal jeden z členů představenstva a bude moct pokračovat v rozdělané práci. Člena představenstva místo něho dovolíme na květnové valné hromadě,“ řekl ČTK a Radiožurnálu Martin Loukota, který je ředitelem APK LH i ředitelem extraligy, jejíž řízení na začátku tohoto ročníku převzala asociace po 10 letech zpátky od svazu.

Ve vedení APK zůstávají viceprezident Prokop Beneš z Třince a jako členové představenstva Ctibor Jech (Liberec) a Aleš Kmoníček (Hradec Králové).

Majitel extraligových Vítkovic Pavlík rezignoval na post prezidenta APK LH poté, co po druhém semifinále s Hradcem Králové (2:3 v prodl.) kritizoval sudí a nařkl je, že jsou zkorumpovaní. „Správný chlap by se měl postavit všem věcem čelem, zejména pak těm nepříjemným. Svými výroky po druhém semifinálovém utkání jsem překročil červenou čáru,“ řekl tehdy Pavlík.

Přes některé kritické hlasy se nezmění herní systém soutěže. Po 52 kolech základní části postoupí čtyři nejlepší týmy přímo do čtvrtfinále play off, mužstva na 5. až 12. místě čeká předkolo o zbylá čtyři místa. Poslední celek tabulky bude opět hájit příslušnost k elitě proti nejlepšímu týmu první ligy.

Kladno, jež hrálo baráž dvakrát po sobě, ji přes takřka měsíc a půl dlouhou herní pauzu s přehledem zvládlo. Loni porazilo Jihlavu 4:1 na zápasy, letos Zlín, který před rokem sestoupil, dokonce bez jediného zaváhání.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud