Pavel Ryšavý
21. července 2023 • 04:50

Detaily o dopingu v Hradci: co na obalu nebylo. Pomůže Slovensko?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kauza dopingových hříšníků Mountfieldu HK se odvíjí podle odhadovaného scénáře: čekáš, čekám, čekáme. Graeme McCormack, Kevin Klíma a Martin Štohanzl odevzdali pozitivní vzorky na začátku dubna. Od té chvíle se zdánlivě neděje nic. Hráči jsou oficiálně bez peněz, klub jim pozastavil smlouvy. Oficiálně se na ně zlobí, že poškodili dobré jméno klubu. Jenže v zákulisí se věci hýbají. Řeší se, kudy z problému ven. Není jasné, kdo zakázanou látku donesl.



Tři hokejisté měli pozitivní dopingový test. Všichni tvrdili, že užívali stejný doplněk výživy. Podle etikety se přitom nezdálo, že by měl nastat nějaký problém. Proti jeho užívání tak nebyl ani klubový lékař. Hráči nejdřív dostali stopku na rok, následně se jim trest krátil na tři měsíce.

Jde o případ z roku 2011, který se stal ve slovenské extralize. Trest se snížil, protože zákazníci byli uvedeni v omyl. Jejich hloupost spočívala v tom, že si přípravek koupili přes internet. Připomíná vám příběh něco? Ano, hlavní linie se podobá tomu, s čím se aktuálně potýká Mountfield HK. Graeme McCormack, Kevin Klíma a Martin Štohanzl měli pozitivní test při semifinále proti Vítkovicím.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud