Miroslav Horák
17. ledna 2024 • 04:55

Proč už bývalý reprezentant nehraje? V extralize skončil kvůli užití kokainu

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to nečekaná nová zpráva, ačkoli to zásadní se událo před více než rokem. Hokejista Ondřej Vitásek byl po extraligovém zápase pozitivně testován na zakázanou látku. Jednalo se o kokain. Bývalý reprezentační obránce od konce října roku 2022 nehraje, ze scény se vytratil potichu zadním vchodem. Až teď vyšlo najevo proč.



Při pátrání Sportu ohledně aktuálních informací v rámci hradecké dopingové kauzy z loňského play off vyplaval na povrch i schovaný případ Ondřeje Vitáska. Jisté je, že v jeho odevzdaném vzorku byly nalezeny stopy užití kokainu. Zprávu potvrdil šéf Antidopingového výboru ČR Martin Čížek. Není přesně a oficiálně známo, kdy byl liberecký hráč testován, nepopiratelné však je, že porušil antidopingová pravidla, a v rámci řízení nakonec inkasoval dvouletý distanc.

Pauza od hokeje by Vitáskovi měla vypršet na podzim tohoto roku, není jen zřejmé, zda se 33letý hokejista k aktivní kariéře vrátí. Vedle problému s kokainem účastník olympiády v Pchjongčchangu 2018 delší dobu řešil či stále řeší vleklé potíže s ramenem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Finále
Články odjinud


Články odjinud