Michal Koštuřík
12. února 2024 • 18:25

Kavan, kometa z Komety. Budoucí jednička Brna? Trenér: Půjde daleko

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už není zjevení z juniorky. Hvězda, která hned zasvítí a čekáte, že stejně rychle zhasne. Jan Kavan se stal gólmanem, na něhož se může extraligová Kometa spolehnout. Nosí stejné jméno jako bývalý ministr, ovšem odchovanec Hodonína dělá vše pro to, aby si ho nikdo s nikým nepletl. Možná už od příští sezony bude v klubu jasnou jedničkou. „Má start jako hrom. Mentálně zvládl křest ohněm, půjde daleko,“ soudí trenér gólmanů Pavol Rybár, který s tichým mladíkem v Kometě pracoval.  



V kabině o něm nevíte. Mlčí, soustředí se na svou práci. „Děláme si srandu, že nás z něho bolí hlava,“ usměje se útočník Jakub Flek, naopak jeden z nejhlasitějších borců Komety. Když se ke konci minulého roku zranil Dominik Furch , extraligová špička, vytáhl kouč Jaroslav Modrý z juniorky teenagera Kavana. Zpátky už ho nevrátil.

Mladík to mezi elitou rozjel famózně. Jako před lety ve Zlíně Jakub Sedláček, dnes gólman Olomouce. Ve všech osmi zápasech, které odchytal kompletní, pomohl Brnu k bodům! Sedmkrát slavil triumf, jen v Karlových Varech při své premiéře od první minuty prohrál v prodloužení. Takový odpich neměli ani junioři s pozdější kariérou v reprezentaci, KHL či NHL. „Má našlápnuto dost vysoko,“ je si jist Rybár, někdejší extraligový gólman a slovenský reprezentant.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud