26. února 2011 • 15:50

Hokej v Orlové skončil násilnostmi a zatýkáním

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druholigový hokejový zápas v Orlové skončil v pátek večer násilnostmi. Příznivci hostujícího Přerova chtěli napadnout domácí fanoušky a zaútočili i na pořadatele. Policie zadržela devět agresivních fandů z Přerova ve věku 17 až 22 let. ČTK to dnes řekla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. Podobné konflikty tam policisté řešili už před časem.



"V průběhu utkání se někteří fanoušci hostujícího klubu snažili dostat do sektoru domácích. Další naskakovali na ochranné hrazení a lomcovali s ochranným plexisklem," uvedla Štětínská.

Když se pořadatelé snažili situaci uklidnit, agresivní fanoušci zaútočili i na ně. Na místě byli připraveni členové moravskoslezské policejní pořádkové jednotky, kteří proti výtržníkům zasáhli. "Bylo potřeba zabránit napadání osob, případnému střetu fanoušků obou klubů a poškozování majetku. Navíc, v určitou chvíli začala mezi diváky a také do dalších míst dopadat různá pyrotechnika," uvedla mluvčí.

Policisté zadrželi osm agresivních mladíků. "Dopustili se přestupku proti veřejnému pořádku. Také jsme zatkli jednadvacetiletého muže, který policisty při zákroku napadl. Už si vyslechl obvinění z násilí proti úřední osobě a výtržnictví," uvedla mluvčí s tím, že všech devět mladíků bylo později propuštěno na svobodu.

Policisté už začátkem týdne upozornili na nový trend. Podle nich se divácké násilí stále častěji přesouvá z fotbalových stadionů do hokejových hal. Minulý týden před utkáním Vítkovic s Třincem dostala policie informaci, že se chuligáni chystají napadnout vlak s fanoušky u Havířova. "Na zastávce skutečně byla skupina lidí," řekl velitel odboru pořádkové policie Radím Daněk Daněk. Policisté pak fanoušky celou cestu doprovázeli.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud