24. března 2011 • 05:00

Názory Hadamczika mě zklamaly, říká Černík

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové Vítkovice v současné době bojují o postup do finále extraligy. V zázemí klubu však taková pohoda není. O aktuálním dění v týmu vicemistra se nedávno vyjádřil reprezentační kouč Alois Hadamczik. S jeho názory však prezident ostravského týmu František Černík nesouhlasí. Své názory na současnou situaci publikoval v rozhovoru pro oficiální stránky klubu HC Vítkovice.



ROZHOVOR S FRANTIŠKEM ČERNÍKEM PRO INTERNETOVÉ STRÁNKY HC VÍTKOVICE
Pane prezidente, na serveru iDnes.cz se objevil rozhovor s Aloisem Hadamczikem. Současný reprezentační trenér se v něm vyjadřuje k situaci ve Vítkovicích a z článku lze vycítit, že současné úspěchy týmu Alois Hadamczik připisuje hlavně své osobě. Četl jste tento článek?
"Ano, četl jsem jej a jsem z toho bohužel hodně zklamán. Musím říct, že mě mnoho věcí, které v tomto rozhovoru zazněly, dost překvapilo."

Jaký je váš názor na vše, co se v tomto článku objevilo?
"Já si myslím, že pan Hadamczik skončil ve Vítkovicích v době, kdy samozřejmě mohl odejít, ale v tom čase odešlo i mnoho hráčů tehdejšího mužstva. Tady zůstalo zhruba jedenáct hráčů a celý tým se musel začít budovat úplně od nuly, a to jak v otázce hráčů, tak také z pohledu systému jak tréninkového, tak herního."

Mohl byste tedy přiblížit, jak vlastně vznikal letošní vítkovický tým, kdo a za jakých okolností jej sestavoval?
"To mužstvo jsme postavili přes léto společně s trenéry, které jsem si v té době vybral – Mojmírem Trličíkem a Zdeňkem Motákem. Společně jsme hráče hledali, snažili se je získat do týmu. Až mezi posledními přišli Roman Málek a Rudolf Huna, který se k nám do týmu dostal díky tomu, že se Lev Poprad nedostal do KHL. Pokud jde o mladé hráče, tak bych vůbec neřekl, že je do extraligy zapracoval právě pan Hadamczik. V předchozích dvou sezonách jsme v základní sestavě neměli mnoho mladých, a když už, tak jen velmi sporadicky. Až současní trenéři dali našim odchovancům a ostatním mladým šanci."

Co tedy vlastně říkáte tvrzení Aloise Hadamczika, že současné výborné výkony mladých hráčů (Káňa, Szturc, Voráček, Šedivý aj.) jsou jeho zásluhou?
"Podle mě v této části rozhovoru udělal někdo chybu. Buď ten, kdo jej psal, nebo ten, kdo odpovídal. Tohle vůbec není pravda. Tito hráči všichni přešli až přes naše současné trenéry u A-mužstva. Loni těch mladých v základní sestavě opravdu příliš nebylo. Náš dnešní nejlepší střelec základní části – Jan Káňa – dostával pod panem Hadamczikem minimální prostor. A zvlášť v závěru sezony bylo těch mladých v sestavě méně a méně."

Z čeho podle vás pramení názor Aloise Hadamczika, že díky němu má současné A-mužstvo fungující tréninkový a herní systém, vždyť v týmu je polovina hráčů, která zde pod ním loni nehrála?
"Nevím, z čeho tento názor pramení. Já si myslím, že je to zcela scestné. Naše mužstvo letos hraje úplný opak toho, co se tady hrálo v minulých dvou sezonách. V této sezoně máme úplně jiný tréninkový a hlavně herní systém. A mnoho lidí to potvrdilo – diváky počínaje a zástupci médií konče. Všichni jen potvrzují, že letos naše mužstvo hraje zcela odlišný hokej od toho, který se zde hrál za pana Hadamczika. Proto s tím vůbec nesouhlasím a ani nemohu souhlasit."

V rozhovoru je zmíněno i loňské stříbro Vítkovic...
"Ano, samozřejmě loni tým pod vedením pana Hadamczika došel až do finále, kde prohrál s Pardubicemi. My jsme letos opět narazili na Pardubice a můžeme s nimi vypadnout i tentokrát. Na jedné straně už to semifinále samo o sobě je úspěch, ale my všichni samozřejmě věříme, že tým zvládne víc a že jen u toho semifinále nezůstaneme. Moc bychom si to přáli, všichni, jak vedení, tak hráči, tak trenéři."

Současný reprezentační trenér vzpomněl také Jakuba Štěpánka...
"Pan Hadamczik často zmiňuje, že on dostal Jakuba do velkého hokeje a že on jej zapracoval do extraligy. Já si myslím, že všichni, kdo Vítkovice sledují, delší dobu vědí, kdo Štěpánkovi dal jako první šanci a kdo jej nechal jako první chytat pravidelně extraligu. Navíc si myslím, že právě v otázce Kuby, to bude mít pan Hadamczik, jako reprezentační trenér, hodně těžké. Jakub už několik let po sobě jezdí na velké mezinárodní akce a většinou v pozici třetího brankáře. Bude zajímavé, jak se k nadcházejícímu mistrovství světa postaví on a trenér Hadamczik..."

Alois Hadamczik se v článku vyjadřuje k současnému kouči Mojmíru Trličíkovi a tvrdí, že letos měl poslední šanci ukázat, co v něm je. Jak vnímáte tato slova?
"S tím vůbec nesouhlasím a podle mě je to nesmysl. Mojmír Trličík je velice kvalitní trenér, který už v minulosti ukázal své kvality. Letos je jen potvrzuje a Zdeněk Moták také. Mojmír v minulosti získal několik medailí jak v naší soutěži, tak na mezinárodní scéně. Tím, co bych já vyzdvihl, byl určitě bronz z olympiády v Turíně. Také Zdeněk Moták toho v hokeji hodně dokázal. Vedl mládežnické reprezentační výběry na mistrovstvích světa a to včetně dvacítky. My, vedení, jsme s našimi trenéry spokojeni a počítáme s nimi i pro příští sezonu."

PŘEVZATO Z hc-vitkovice.cz



Vstoupit do diskuse
4


Články odjinud


Články odjinud