Zdeněk Janda
29. srpna 2011 • 01:00

REPORTÁŽ z natáčení: Jak se vyráběl spot Jágra a deníku Sport

Autor: Zdeněk Janda, iSport.cz
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Jardo, super! Takhle chválil režisér Vojta Kotek útočníka Jaromíra Jágra, který se na chvíli stal hercem a natáčel klipy propagující Sport. A zažil přitom i spoustu srandy. To by jinak nebyl ani on...



Geniální hokejista, jeden z nejlepších v historii. Zábavný řečník. Člověk, jenž se dokáže hodiny vybavovat o víře nebo o vesmíru. Ale jaký je to herec? O tom se můžete přesvědčit na vlastní oči už osmého září, kdy se poprvé na obrazovce objeví televizní reklama, v níž Jágr propaguje Sport.

„Jarda byl moc fajn, když se usměje, to je prostě paráda,“ pochvaloval si režisér Vojta Kotek pozitivní energii, která z fenomenálního hokejisty vyzařovala i při natáčení. Jágr svou roli vzal jako pravý profesionál. I když jeho mistrovská parketa je na ledě, rovněž před kamerou to zvládal dokonale.

Natáčení televizní i internetové reklamy pro deník Sport probíhalo ve čtvrtek 18. srpna v pražském ateliéru Prostor. Jágr dorazil přesně ve smluvený čas ve dvě hodiny odpoledne. Ve studiu strávil čtyři hodiny, během této doby zvládl televizní spoty, namluvil příspěvky pro reklamu na internetu a stihl i fotografování. A maskérkám rozdal několik podpisů.

Fenomenální útočník slogany odříkával s lehkostí, vůbec se nepřeříkával. „Taky jsem je doma pořádně piloval,“ usmíval se. Během natáčení i žertoval. „Už mi to jde, ne?“ kývnul na Kotka. „Ale zase to nesmím přehánět. Nejhorší je, kdybych byl lepší než sám režisér,“ usmíval se Jágr, jenž do kamery několikrát opakoval i hlavní slogan: Žiju sportem, čtu deník Sport.

Nenechal se vykolejit ani tím, že při jedné scéně do něj režisérův asistent šťouchal kostkou. „Jen pojď, při hokeji ti to oplatím,“ vtipkoval lídr Philadelphie. Kotek ho celkově chválil.

Jaromír Jágr a deník Sport se spojili
Video se připravuje ...

„Nemyslím si, že bych to zvládnul nějak profesionálně, ale dělal jsem, co jsem mohl... Jde o to, že to hrozně dlouho trvá, na což nejsem zvyklý. Musí se to dělat tak, aby si tvůrci byli jistí, že mají dost materiálů, protože už se k tomu nikdy nedostanou, aby to přepracovali. Takže se některé záběry dělají zbytečně, ale jinak to prostě nejde,“ reagoval Jágr.

A těší se, jak reklama bude vypadat? „Je to v rukách těch, kteří to sestříhají a dají do kupy. A jakou tomu dají myšlenku, což já už stejně neovlivním. Od toho oni jsou profíci.“

Na závěr čtyřhodinového programu ho čekalo ještě fotografování. „Že si mám lehnout na zem? No konečně se natáhnu, to bude pohodička,“ glosoval to Jágr, který rovnou ze studia chvátal do Kladna, aby se stihl podívat na přípravný zápas svého klubu.

Ještě předtím se na parkovišti rozloučil a vyfotografoval i s Kotkem, jenž si hokejovou hvězdu zvěčnil do svého mobilního telefonu. „Naposledy jsem si takhle vyfotil i Malkoviche,“ připomněl věhlasného herce. Ve studiu pak ještě dlouho znělo nejen od maskérek, jaký je ten Jágr sympaťák...

Jaromír Jágr přijal nabídku stát se tváří deníku Sport a webu iSport.cz
Jaromír Jágr přijal nabídku stát se tváří deníku Sport a webu iSport.cz



Články odjinud


Články odjinud