11. ledna 2012 • 11:40

Drama ve Švédsku. Hlaváč i s dcerami prchal před fanoušky

Autor: fan
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tady už vážně končí legrace. Jan Hlaváč a Jaroslav Hlinka zažívají ve Švédsku mizernou sezonu, svoji dosud nejhorší. Špatné výsledky Linköpingu podpořené slabými výkony dvou českých hvězd vyústily o víkendu po další porážce v útok fanoušků na kabinu. Hlaváč musel bránit své dvě dcery, policie rozháněla rozvášněné příznivce pepřovým sprejem.



Je to bída. Občas vyhrají, pak na to nenavážou. Střádají hlavně porážky. Propadli se už na předposlední místo elitserien a na to v Linköpingu vážně nejsou zvyklí.

Kritika bičuje celý tým, snáší se i na dvě nákladná česká esa, Jana Hlaváče a Jaroslava Hlinku, kteří mužstvo netáhnou tak, jak by měli. A jak v minulosti spolehlivě činili.

Po sobotní domácí porážce 1:2 od nováčka z Växjö už ona kritika přešla do extrému. Naštvaní fanoušci se nahrnuli k hráčské kabině, dožadovali se vysvětlení od samotných hokejistů.

V tu chvíli šatnu právě opouštěl Jan Hlaváč, který se předtím v utkání zranil. Švédský list Aftonbladet popisuje, že odcházel se svými malými dcerami, každou nesl na jedné ruce.

Ale přes rozdivočelou hordu lidí nemohl projít, musel se vrátit. Policisté vytvořili hradbu, přes níž fans nepustili, dokonce museli použít pepřový sprej.

„Bylo to docela bouřlivé, nikdo ale nepřišel a s fanoušky nemluvil,“ popsal dění Peder Kanon, člen ostrahy stadionu. Zlobu nakonec schytali i příznivci z Växjö, jejich autobus byl při odjezdu napaden kameny...

Všechno vyplývá z výsledků Linköpingu, který se místo boje o nejvyšší příčky krčí na jedenáctém místě ve dvanáctičlenné soutěži. I když se drží bodově s týmy před sebou, hrozí mu, že půjde do prolínací soutěže o udržení v lize.

Hlaváč s 12 body (6+6) za 23 utkání a Hlinka s osmi (4+4) z 24 zápasů nesplňují očekávání, zůstávají hodně pozadu za svými předchozími sezonami, kdy ve Švédsku kralovali.

Klub už vyměnil trenéra, ale v úterý znovu prohrál, 0:3 s AIK Stockholm. „Je to tady teď velká trápená, co si budeme povídat. Jak celého týmu, tak nás dvou,“ uznali oba čeští útočníci v půlce prosince v rozohovoru pro Sport.

„Oba víme, proč nás tu mají. Měli bychom dávat góly, jenže zatím to nejde. Snad se tady dožijeme Vánoc,“ vtipkovali.

Tehdy ještě netušili, že se situace kolem klubu vyhrotí tak, jako v posledních dnech...



Články odjinud


Články odjinud