15. srpna 2012 • 12:30

Hrozba výluky mi návrat do NHL komplikuje, ale snad to vyjde, věří Hašek

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poctivě maká na ledě, v posilovně. Ale nevyhýbá se ani dalším aktivitám, v neděli se byl legendární hokejový gólman Dominik Hašek (47 let) project na kole a zavítal i na šumavský Špičák, kde sledoval vyvrcholení Evropského poháru ve sjezdu na horských kolech. A byla to adrenalinová podívaná...



„Jestli bych si troufnul? Kousek možná jo, ale musel bych být stejně obalený jako oni a navíc ject nějaký úsek bez velkých skoků,“ řekl zlatý hrdina z Nagana, jehož hlavní cíl zůstává jasný: návrat do NHL!

Jeho sportovní rejstřík je velmi pestrý. Vedle hokeje rád lyžuje, jezdí na kole, hraje volejbal, squash, ping-pong... Nevyhýbá se ani adrenalinovým zážitkům, několikrát se třeba se svezl na okruhu v závodním speciálu.

Takže když v neděli na vlastní oči viděl, jak se světová elita řídí z vrcholu Špičáku, hned začal přemýšlet, za jakých okolností by se také vydal dolů a překonal po krkolomném terénu 320 výškových metrů.

Legendární Dominik Hašek přišel na Špičáku pozdravit i mladé talentované lyžaře, kteří měli zrovna letní soustředěníFoto Zdeněk Janda (Sport)

„Na tuhle mistrovskou trasu bych si asi netroufnul, ale kdybych měl jejich speciální kolo a byl stejně obalený těmi chrániči jako oni, tak nějakou lehčí trasu bych si dolů dal. Třeba to jednou zkusím,“ pousmál se Hašek, jenž šumavský Špičák dobře zná i ze zimy, kdy sem pravidelně přijíždí na lyžování.

V neděli slavný gólman omrknul i soustředění dětí z lyžařského oddílu TJ SA Špičák, které svoji čtyřdenní letní přípravu zakončily „bojovkou“, jejíž součástí byla i jízda na improvizované visuté lanovce v lese.

Dominik Hašek na tréninku s hokejisty Pardubic. Návrat do klubu ale odmítá.Foto ČTK/PR

„A to nemáte strach, jo? Hm, jste statečné,“ pochválil děti, které přes zimu trenérsky vede také Marcel Maxa, někdejší úspěšný reprezentant ve sjezdovém lyžování a účastník olympijských her v Naganu.

Tedy v místě, v němž Hašek dovedl národní tým k fenomenálnímu zlatu na hokejovém turnaji. Pak se malým capartům ochotně podepsal a vyfotil se s nimi.

Teď už zase Hašek naplno trénuje na ledě. Návrat do NHL je pro něj absolutní prioritou.

„Jednání s potenciálními zájemci samozřejmě trochu komplikuje hrozící výluka, ale věřím, že to dobře dopadne,“ doufá „Dominator“, jenž v zámoří naposledy válel za Detroit, s nímž v roce 2008 získal Stanley Cup.

Na video ze závodů horských kol se podívejte na www.spicak.cz

Dominik Hašek na tréninku s hokejisty Pardubic. Návrat do klubu ale odmítá.
Dominik Hašek na tréninku s hokejisty Pardubic. Návrat do klubu ale odmítá.

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud


Články odjinud