Zdeněk Janda
2. října 2012 • 14:49

Kladenský šéf Jágr by přivítal hvězdu: Giroux má u nás dveře otevřené

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Claude Giroux v Kladně? Velmi nadějné! Je to přání majitele Jaromíra Jágra, i když ten sám přiznává, že svému někdejšímu parťákovi z Flyers spíše radí, aby si šel vydělat peníze do KHL. „Na druhou stranu on nechce do neznámého prostředí, proto varianta, že by přišel k nám, je stále velmi aktuální,“ přiznává majitel Rytířů v rozhovoru pro iSport.cz. O tom, že příchod Girouxe je na velmi dobré cestě, informoval jako první právě náš web.



Jágr a Giroux, neodmyslitelná dvojka z uplynulé sezony ve Philadelphii. Navíc velcí kamarádi. Proto není divu, že legendární útočník se s jednou z největších hvězd minulého ročníku o variantě, že by se objevila v Kladně, baví.

„Několikrát jsem mu říkal, že pokud chce potom, co skončí výluka, konkurovat těm nejlepším, musí někde hrát. Protože jinak by měli ostatní, kteří někde nastupují, obrovskou výhodu. A už by to nedohnal,“ tvrdí kladenský útočník.

Proto Girouxovi nabídnul, že pokud bude mít zájem, rád by ho uvítal v Kladně. „Není to tak, že už bychom se definitivně domluvili. Ale on moc dobře ví, že u nás má dveře kdykoliv otevřené. Záleží už jenom na něm,“ dodal Jágr po dnešním tréninku.

Ve hře jsou i jiné nabídky, především z KHL. Mocně ho lanaří Omsk. „Upřímně mu radím, že ve svém věku by si ještě měl někam jít vydělat peníze. Ale zase na druhé straně jemu se do Ruska nechce, to neznámé prostředí ho neláká. Tak uvidíme. Třeba u nás v Kladně odehraje pár zápasů, rozehraje se, a když výluka bude delší, vyzkouší si něco jiného,“ myslí si majitel Rytířů, jenž je s Girouxem v pravidelném kontaktu.

A není vyloučené, že by se kanadský útočník objevil v Evropě už ve středu. Pak se teprve rozhodne, kde bude hrát.

„O peníze nejde. On je to skromný kluk, rozhodně by ho neodradil ani náš kladenský zimák,“ pousmál se Jágr.

Čtyřiadvacetiletý Giroux zatím zůstává doma v Ottawě a přemýšlí. Z Jágrových slov ale vyplývá, že ho to spíše láká do Kladna... Aby ne, Rusko je pro zámořské borce stále strašákem. Navíc díky Jágrovi by našel v Kladně známé prostředí.

„Kdyby to klaplo, bylo by to i super pro lidi. Na vlastní oči by viděli, jaký je to geniální hráč,“ tvrdí legendární číslo 68. „Když je příležitost, tak proč to nezkusit? To by byla škoda, kdybychom se o to nepokusili...“

Jágr – Giroux – Plekanec. Tahle hokejová lahůdka možná bude brzy realitou!

Rozhovor s Jaromírem Jágrem o tom, jak lanaří Girouxe, si přečtěte v zítřejším vydání deníku Sport

Jágr s Plekancem patřili ke klíčovým postavám kladenského týmu. Možná k nim brzy přibude i Claude Giroux, hvězda zámořské Philadelphie
Jágr s Plekancem patřili ke klíčovým postavám kladenského týmu. Možná k nim brzy přibude i Claude Giroux, hvězda zámořské Philadelphie

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud