18. června 2014 • 17:45

Zelenkovo gesto: Výtěžek 60 tisíc z golfu věnoval sledge hokejistům

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Z podniku Charity Hokej Golf Cupu se stává skvělá tradice. Málokde se totiž pravidelně schází špičkoví čeští hráči, aby podpořili jednoho z příslušníků hokejové rodiny – takového, jenž se nenachází zrovna v komfortní životní situaci. Loni v golfovém resortu Kunětická hora přebíral šek Roman Bernat, talentovaný budějovický hokejista, který po nehodě na kole přišel o nohu, letos byl obdarován Tomáš Zelenka.



V jeho případě zazněl potlesk hned dvakrát. Podruhé za to, že výtěžek z akce 60 tisíc korun se rozhodl věnovat sledge hokejistům.

„Být tady je pro mě velkým potěšením. A moc si cením toho, jak spolu funguje hokejová rodina. Že hokejisté, kteří mohou bojovat na ledě, myslí na ty, kteří nemohou,“ děkoval všem, kteří se složili, trenér národního týmu sledge hokejistů.

Hokejisté na golfu podpořili Zelenku: 60 tisíc dal sledge hokejistům
Video se připravuje ...

Zelenka je upoutaný k vozíku 13 let, osudným se mu stal úraz při prvoligovém utkání Jihlavy s jeho Třebíčí, kdy po nárazu do mantinelu ochrnul na dolní část těla. Žije však aktivním způsobem života, na hokej nezanevřel, naopak. Navíc se vydal na studijní dráhu, titul inženýra není jeho poslední zastávkou, tou bude až dokončené doktorandské studium na Palackého univerzitě v Olomouci.

Na druhý ročník Charity Hokej Golf Cupu, který organizuje dvojnásobný světový šampion Jiří Vykoukal, dorazilo na pět desítek současných či bývalých známých hokejistů, mezi nimiž nechyběli ani olympijští vítězové z Nagana Jaroslav Špaček, Jan Čaloun a Libor Procházka.

Vítěz golfového charitativního turnaje Pavel Janků
Vítěz golfového charitativního turnaje Pavel Janků

„Účast je skvělá, počasí vyšlo, viděli jsme skvělé údery. Ale to není tak podstatné. Hlavní je, že se nám opakovaně daří uskutečňovat dobrou věc, z které mají užitek ti, co pomoc potřebují,“ těšilo Vykoukala vydařené odpoledne.

Po loňském triumfu hradeckého útočníka Vladimíra Škody se letos z primátu radoval Pavel Janků před Jiřím Látalem a Tomášem Jelínkem.

Výsledky Charity Hokej Golf Cupu na Kunětické hoře:
1.Pavel Janků, 2. Jiří Látal, 3. Tomáš Jelínek, 4. Petr Kořínek, Vladimír Škoda, 6. Jaromír Kverka, Petr Sýkora, Jaroslav Špaček, Lukáš Poživil, 10. Tomáš Divíšek

Špaček: Na MS v Praze 2015 budeme stavět především na hráčích z extraligy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud