7. září 2014 • 20:46

Pardubice poprvé bodovaly, s Turku ale prohrály po nájezdech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pardubic si ve čtvrtém utkání ve skupině F Ligy mistrů připsali první bodový zisk, ale s TPS Turku s českými hokejisty Jakubem Nakládalem a Radkem Smoleňákem v sestavě na domácím ledě prohráli 2:3 po samostatných nájezdech a už nemají šanci na postup do play off.



Východočeši sice smazali soupeřův dvoubrankový náskok, ale v rozstřelu rozhodl Matias Sointu.

V odvetě proti TPS Turku, na jehož ledě Pardubice před dvěma týdny prohrály 1:2, se do pardubické branky opět postavil Kristan, který páteční zápas s Linköpingem po čtyřech brankách v první třetině nedochytal. Ani tentokrát neudržel čisté konto dlouho a v deváté minutě jej překonal Lucenius.

Náskok Turku zvýšil Lasch, který volně prokličkoval útočným pásmem a zavěsil. Dvoubrankovou ztrátu mírnil až v 18. minutě chytrou tečí Semorád. Opatrně vedený duel moc šancí nenabídl. Pardubice v polovině zápasu přečkaly Rantanenovu šanci a usilovaly o vyrovnání.

Paradoxně jim k tomu pomohly soupeřovy přesilovky. Při první Radil ještě nadějnou situaci zmařil nepřesnou přihrávkou, ale při další výhodě Turku už vzal zakončení na sebe a z mezikruží prostřelil Lassilu.

Minimum šancí na obou stranách dávalo tušit, že o výsledku zápasu pravděpodobně rozhodne jeden gól. Blízko k němu měl Smoleňák, který jel po faulu Kočího trestné střílení, ale na Kristana nevyzrál.

Zápas dospěl do prodloužení, díky čemuž si Pardubice připsaly první bod v soutěži. O vítězi nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých Sointu zařídil druhý bod pro Turku.

Hvězdou utkání v Berlíně byl český útočník Petr Pohl, který se na prvním vítězství domácích Eisbären ve skupině D podílel třemi góly a jednou asistencí. Při výhře 4:3 po samostatných nájezdech nad švédským Djurgaardenem se ve hře trefil dvakrát a pak rozhodl rozstřel.

Forvard Petr Hubáček se podílel asistencí u vítězné branky Aleksiho Salonena na vítězství Jyväskylä na ledě Klotenu a jeho tým vede skupinu

I.HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - TPS Turku 2:3 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Semorád (Píša, P. Sýkora), 38. Radil (Marcinko) - 9. Lucenius (Pikkarainen, Virtala), 13. Lasch (Gysbers), rozhodující nájezd Sointu.
Rozhodčí: Baluška (SR), Hradil - Pešek, Jelínek (všichni ČR). Vyloučení: 6:7. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 1620.

Sestava Pardubic: Kristan - Píša, Čáslava, Havlík, Benák, V. Kočí, Gregorc, Korím - P. Sýkora, T. Zohorna, Nahodil - Radil, Marcinko, Poulíček - Kolář, Špaček, Kaut - Moučka, Cetkovský, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.

Tabulka:

1. Linköping 3 3 0 0 0 13:4 9
2. TPS Turku 4 2 1 0 1 16:7 8
3. Bolzano 3 1 0 0 2 4:16 3
4. ČSOB Pojišťovna Pardubice 4 0 0 1 3 7:13 1

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud