Květoslav Šimek
17. února 2015 • 05:00

Rvačka na hokeji. Krvavé zranění, vykopnuté plexisklo i těžkooděnci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Krvavé zranění, vykopnuté plexisklo a několik šarvátek rozbouřených fanoušků, které museli rozhánět policejní těžkooděnci se psy. Druholigová dohrávka mezi RT Torax Poruba a Přerovem (5:3) byla hodně emotivní a bouřlivá.



"Bylo to hodně vyhecované, asi už taková předehra před play off, abychom dostali strach,“ líčí porubský útočník Luděk Krayzel. Přerov je ve skupině Východ první, Poruba třetí. Pořádně rozvášnění byli i fanoušci.

První emoce nastartovalo krvavé zranění porubského obránce Marka Slavíka z 18. minuty. „Bylo to spíš nešťastné zranění, Jirka Goiš se mu snažil vyhnout, přeskočit jej a šlápl na něj bruslí,“ zněl hlas z přerovské kabiny. „Tržná rána pod kolenem, docela ošklivé, ale pořadatelé to zvládli,“ potvrdil Luděk Krayzel.

VIDEO | Podívejte se na sestřih zápasu, bitka je v čase 13:00


Další „rozbuškou“ bylo skóre. Přerovští rychle vedli 3:0, trefili se během prvních jedenácti minut. Jenže Ostravané postupně otočili na 4:3. Podle názoru hostí zápas rozhodčím (Šutara – Bojda, Mikler) příliš nevyšel. I proto se do sebe fandové začali pouštět.

„Dvakrát nebo třikrát se přerušovalo na pět minut, protože kotle šly proti sobě,“ popisoval Krayzel. „A vyvrcholilo to tím, že v sektoru pod přerovským kotlem vykopli plexisklo (v 53. minutě). Takže se nehrálo dalších patnáct minut. Nakonec tam naběhli těžkooděnci se psy, uklidnilo se to a dohrálo.“

Potyčky fanoušků v nižších hokejových soutěžích nejsou bohužel nijak výjimečné. Když ještě hrál druhou ligu Havířov, byly jeho zápasy považovány za rizikové. To samé ovšem platí i o „fanoušcích“ Přerova či Prostějova.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud