19. ledna 2016 • 20:10

Veterán z Jágrovy éry chystá návrat! Kasparaitis chce na MS

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrát profesionálně hokej ve 43 letech, to jde snad jenom když žijete na Floridě. Jaromír Jágr není jediným mužem, který toto pravidlo potvrzuje. V Miami je totiž další jemu věkově rovný, navíc bývalý spoluhráč, který sice už hokej nehraje, ale plánuje návrat. A to rovnou do reprezentace! Bývalý ostrý bek Darius Kasparaitis si totiž chce splnit sen a rád by nastoupil v barvách své rodné Litvy.



Kdo sledoval hokej v devadesátých letech, prostě ho nemohl přehlédnout. Obzvlášť, pokud fandil Pittsburghu. Darius Kasparaitis, to byl blonďatý desperát zámořských kluzišť. Muž, který měl nepřátele v každé hale soupeře a s radostí si dělal nové. Neštítil se sestřelit Maria Lemieuxe, zkrátka každý zápas ničil ty největší hvězdy soupeře.

S NHL se rozloučil už před devíti lety, s aktivní kariérou před sedmi. S manželkou a pěti dětmi žije pohodový život na Floridě a doteď se bavil mimo jiné tím, že si chodil párkrát týdně zahrát do jedné z pralesních lig. Stále má ale v hlavě jeden sen, sen o národní hrdosti. Kasparaitis totiž na mezinárodní úrovni vždy reprezentoval Rusko, rozený je ale v Litvě.

Ve žlutomodrých barvách by se bývalý hráč Islanders, Rangers či Colorada ale s radostí objevil, jenže cesta není tak jednoduchá. "Musím se tři roky objevovat v barvách některého z týmů v litevské soutěži," řekl Kasparaitis pro The Hockey News.

Kasparaitis hájí barvy mužstva Hockey Punks z Vilniusu. Sám říká, že zase naskočit na led a hrát zápasy na určité úrovni není po velké přestávce tak lehké, přesto to jde. "Byl jsem sedm let v hokejovém důchodu, teď jsem se vrátil do hry a dal dva góly ve dvou zápasech, takže to asi nebude tak zlé," popisoval.

Cesta k reprezentačnímu dresu a k některému z mezinárodních turnajů je sice dlouhá, ale majitel olympijského zlata z roku 1992 se jí nebojí. Cílí k MS v roce 2017 nebo 2018. "Budu sice muset zhubnout tak 20 kilo, ale třeba to všechno vyjde a když mi bude přát štěstí, mohl bych Litvu reprezentovat," řekl.

VIDEO: Kasparaitis se vyžíval v tvrdé hře

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud