26. května 2016 • 11:40

Furch odpovídal čtenářům: Šampionát byl zážitek, NHL je pro mě sen

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výborně si vedl na svém prvním seniorském mistrovství světa brankář Dominik Furch a navždy bude do statistik šampionátu zapsán jako král brankářských statistik. Šestadvacetiletý gólman si jen pár dní po skončení turnaje udělal čas na čtenáře portálu iSport.cz a odpovídal na jejich zvídavé dotazy. Co si myslí o Omsku, Tomáši Hertlovi, nebo vyřazení Česka ve čtvrtfinále? Přečtěte si všechny odpovědi.



Dominik Furch

BáraH, 26. května 2016
Ahoj Dominiku, zajímalo by mě čím by jsi chtěl být, kdyby jsi nehrál hokej? Jinak jsi skvělej a moc ti fandím!! :)
Ahoj. Těžko říct, čím bych byl. Mám sice vystudovanou obchodní akademii, ale myslím si, že v tomto oboru bych byl nepoužitelný. A ani nejsem nijak extra manuálně zručný. Baví mě sem tam si něco uvařit. Když jsem byl malý, tak jsem si pořád kreslil půdorysy baráků a chtěl jsem jednou být architekt. Ale hokej a stavárna moc nešly dohromady. Děkuju moc za dotazy, za gratulace a za to, že jste nám drželi palce.
Mira, 26. května 2016
Ahoj, jak vypada tvuj bezny den? Kdy vstavas, jdes na trenink apod. Diky.
Ahoj. Vstanu, nasnídám se, odjedu na trénink. Před tréninkem si udělám rozcvičku, přípravím si hokejku, oblíknu se. Po tréninku ještě skočím do posilovny a pak záleží, jestli v ten den hrajeme, nebo máme volno. Když máme volno, tak se snažím něco vymyslet. Jak si užít zbytek dne.
Andrejka, 26. května 2016
Ahoj, chci se zeptat, jak dlouho ti trvalo, než sis zvykl na jiný jazyk, jiné prostředí a jiné zvyky v Omsku. Btw. Máš krásnej úsměv.
Ahoj, ruština je celkem podobná, takže jsem si docela rychle zvyknul. Baví mě poznávat jiné zvyky, takže to bylo pro mě zajímavý.
Jirka, 26. května 2016
Ahoj Dominku, chtěl bych se zeptat jestli si v kontaktu s Tomášem Hertlem popřípadě s dalšími slávisty ? Jinak gratulace za dobrý výkony na MS
Ahoj, díky za gratulaci. S Hertlíkem si občas napíšeme, je super, že bude hrát finále Stanley Cupu. Moc bych mu přál, aby to zvládnul. Jsem v kontaktu i dalšími bývalými spoluhráči.
Petr, 26. května 2016
Komu fandíte ve formuli 1.
Formuli 1 moc nesleduju. Viděl jsem během mistrovství světa začátek jednoho závodu, kdy se nabouraly oba mercedesy.
Furchino, 26. května 2016
Hrajes nejake hry na xboxu?
Hraju na PlayStation. Nejvíce FIFU. NHL mě nebaví.... :)
Hanes, 26. května 2016
Zdarec, jak casto si das chipsy a coca colu?
Sem tam jo. Žádnou speciální dietu nemám, spíše se řídím hesla: všeho s mírou.
Lukáš , 26. května 2016
Dominiku, byl ve hře Váš přestup do Sparty?
O tom jsem se dozvěděl akorát ze zákulisních drbů. Ale nic konkrétního se ke mně nedostalo.
Veronika , 26. května 2016
Máš přítelkyni ? Planuješ rodinu ?
Už sedm let jsem šťastně zadaný:)
Gabrielle , 26. května 2016
Umíš hodně dobře rusky ?
Hodně dobře? Tak bych to nenazval. Ale co potřebuju, to si domluvím.
Andrej - Slovensko , 26. května 2016
Nejde mi do hlavy prečo si nereklamoval ten gól v ofsajdu inak by ste vyhrali 1.0? Nechápem prečo sa pán vujtek nesťažoval na ten gól, Inak skvelý brankár :) Snáď o rok bude medaila :)
Já jsem vůbec nepostřehnul v té rychlosti, že by to byl ofsajd. A v NHL to trenéři mohou reklamovat zpětně a rozhodčí kouknou na video. Ale na mistrovství světa to, bohuže, nejde.
Vít Bednář, 26. května 2016
Dobrý den, Mohu se zeptat jaký máte názor na pana Vůjtka jako trenéra na MS?
Dobrý den. Myslím si, že je to výborný trenér a do týmu vnesl klid, nikdy jsem ho neviděl panikařit.
Lucka, 26. května 2016
Jak hodnotis celkovou atmosferu v tymu, po celou dobu mistrovstvi? S kym sis nejvic sedl?
Atmosféra byla suprová, myslím si, že jsme si všichni sedli a šli jsme za jedním cílem. Logicky jsem si nejvíce sednul s Francíkem, s kterým jsem byl na pokoji.
Kateřina Š,Praha, 26. května 2016
Mily Dominiku,nemam otazku,chci Vas jen pochvalit za vyborny vykon na MS;)
Děkuju moc a jsem moc rád, že se fanouškům naše výkony líbily a podporovali nás.
Jiří, 26. května 2016
Čau Dominiku, myslím, že to bylo od Vás všech povedené mistroství.. tak co plánuješ s helmou byla jen pro mistroství ? JInak příští rok bude skupina trošku peklová.. Jinak pozdravuj smečku :) Předpokládám,že většina bude na poháru..) A nemam podpis ještě od tebe...
Ahoj. Helmu mám vystavenou u sebe doma u ostatních věcí, které mi připomínají dosavadní kariéru.
Petr, 26. května 2016
Bylo v playoff už mužstvo unaveno z předchozích zápasů, nebo byly jen USA lepší?
Nemyslím si, že bychom byli nějak extra unavení. Turnaj se hraje ve vysokém tempu, ale nebyl to ten důvod. Tým USA byl o něco šťastnější.
Jiří Janiš, 26. května 2016
Ahoj Dominiku, Klobouk dolů před tvými výkony v letošní sezoně ! V KHL i na MS jsi chytal perfektně ! Rád bych se tě zeptal na několik věcí, které ale s MS nesouvisí, doufám, že to nevadí... 1) Kdo z tvých kolegů mezi brankáři v NHL, KHL nebo v ČR se ti nejvíce líbí? Můžeš prosím napsat aspoň 3 brankáře, které rád sleduješ? A kdo byl nebo je tvůj brankářský vzor? 2) Jak se ti líbí v Rusku? Co tě tam zatím nejvíc překvapilo? Máš nějaký pozoruhodný zážitek? Děkuji ti za odpovědi, přeji hodně štěstí do příští sezony, ať ti to chytá ! :-) Jirka Janiš, Valašské Meziříčí.
Ahoj. Jak už jsme říkali s Francíkem v nějakém rozhovoru, za nejstylovějšího gólmana považujeme Machyho (Matěje Machovského). V NHL se mi libí Price a Pekka Rinne. Vyloženě žádný vzor jsem nikdy neměl, po Naganu se mi pochopitelně líbil Hašan. V Omsku mě nejvíce překvapila "kvalita" silnic a provoz na nich.
Pavel, 26. května 2016
Dobrý den Dominiku, nejdřív chci říct, že jsem Vám před MS moc nevěřil, ale předváděl jste skvělé výkony a za to klobouk dolů. A dotaz: Připravoval jste se nějak speciálně na nájezdy a střelce před čtvrtfinále? Díky a přeji hodně štěstí
Dobrý den. Díky. Při prvním nájezdu mi Kundrc (Tomáš Kundrátek) řekl, co dělá. Takže mi to i dost pomohlo.
Lostpenguin, 26. května 2016
Cus draku chtěl bych se zeptat jestli si pamatujes proti komu jsi vychytal první nulu v extralize?Druhá otázka který hráč ti dal první gól v extralize díky za odpovedi
Ahoj. Na první nulu si nepamatuju. Pokud jde o střelce, tak vím akorát to, že jsem chytal první zápas s Vítkovicemi a vyhráli jsme 4:2.
Bara, 26. května 2016
Jaká pro tebe byla zkušenost na letošním Mistrovství a chtěl by sis reprezentaci zopakovat i na MS 2017?
Zkušenost to byla obrovská, pro mě to byl zatím asi vrchol kariéry. Samozřejmě bych rád reprezentoval i na dalším.
Markét, 26. května 2016
Nejhezčí brankáře jsme letos měli! :)
Díky, taky si myslím :))
michal, 26. května 2016
Ahoj dominiku předem bych ti chtel pogratulovat k tvemu vykonu na ms . Chytal si opravdu dobře . A muj dotaz je . Je velký rozdil je chytat extraligu a khl dekuji Michal
Ahoj. Díky za gratulaci. Rozdíl určitě je, celkově je KHL rychlejší a Rusové jsou větší hračičkové na puku. Ale i v KHL jsou někdy horší zápasy.
Roman , 26. května 2016
Ahoj, Domino, myslíš si, že se udržíš v národním týmu i příští rok nebo trenéři vsadí na Saláka s Kovářem? A chtěl by ski zkusit nhl?
Ahoj, všechno se to bude odvíjet podle výkonů. A NHL? Už jsem psal, že je to sen každého hráče...
Michal Gabriel, 26. května 2016
Jak blízko byl postup do semifinále
Vzhledem k tomu, že se rozhodlo až na nájezdy, tak byl hodně blízko.... Myslím si, že jsme v zápase byli vyrovnaní, někdy i trochu lepší tým.
Eagle, 26. května 2016
Kdybys mohl srovnat Česko s Ruskem, kde vidíš nejzásadnější rozdíly. Jsou například lidé v Česku příjemnější a otevřenější než v Rusku nebo je to naopak, a co třeba jídlo, kde ti více chutná? Díky
Začnu jídlem, to je stoprocentně lepší doma v Česku. Co se týče lidí, je to jako v Česku, záleží, na koho narazíte. Neviděl bych v tom rozdíl.
Honza, 26. května 2016
Ahoj Dominiku, Tomáš Plekanec po návratu říkal, že jste byli dobrá parta a že několik z vás má šanci dostat se do NHL. Říkal vám to i v kabině nebo jste se to dozvěděli až z médií? Kdo je podle tebe "další na řadě" do NHL po M. Kempným? Co vůbec říkáš na to, jak vám brankářům tohle MS tak sedlo? Tak zase za rok ve Francii s Francíkem ;-)
Ahoj. O NHL jsme se tam nebavili, soustředili jsme se na mistrovství. Kdo je další na řadě? Těžko říct, jestli půjde hned tuhle sezonu někdo další, ale rozhodně se tam sešli perspektivní hráči, kteří by jednou v NHL mohli hrát. Spolupráci s Francíkem můžu jenom pochválit, protože to klapalo, jak mělo.
Vojta, 26. května 2016
Ahoj Dominiku, Máte ze svého působení na letošním MS dobrý pocit.Myslíte,že vám něco hrozivě nevyšlo?
Ahoj. Jediná škoda byly ty nepovedené nájezdy s Dány. Ale jinak si myslím, že to nebylo špatný MS...:)
Anička, 26. května 2016
Ahoj Domino, ani žádnou otázku nemám, jen ti chci popřát hodně úspěchu, jak v hokeji tak v soukromí. Na MS jsi byl vážně super, klobouk dolu. Posílám moc pozdravů z Berouna... :)
Děkuju moc.
Jakub, 26. května 2016
Jak jste si uzival MS? Podle me jste byl a jste nejlepsi golman na MS co zatim byl na MS😉
Dobrý den. Byl to obrovský zážitek, nemůžu porovnávat s ostatními MS, bylo to moje první. Takže to mi zůstane asi nejvíce v paměti.
david, 26. května 2016
Čau Dominiku, lákalo by tě zkusit NHL?
Ahoj. Byl by to sen, stejně jako pro všechny ostatní hráče. Ale teď jsem stále pod smlouvou v Omsku, takže to tenhle rok nevypadá.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud