6. srpna 2016 • 23:08

Jatka v přípravě. Litvínov nedohrál se Záhřebem, rvaly se celé týmy

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šolich, přátelské zabruslení si? Kdepak, hokejisté Litvínova a Medveščaku Záhřeb do toho šli v sobotním přípravném utkání po hlavě. A hlava nehlava. Hokej se hrál do 53. minuty, o zbývající čas přišli diváci na stadionu kvůli hromadné bitce, po které sudí utkání ukončili, zdraví hráčů bylo přednější. Účastník KHL v té době vedl 1:0.



Utkání dlouho mělo dva hrdiny, oba omaskované. Brankáři Jaroslav Janus a Danny Taylor, který v minulé sezoně vypomáhal pražské Spartě, nepustili za dvě třetiny za svá záda jediný puk, první branku zápasu vstřelil až ve 43. minutě obránce Mark Katič. O necelou čtvrthodinu později už to byla na ledě jatka.

Duel Vervy s 20. týmem poslední sezony KHL, jehož barvy hájí český obránce Jakub Krejčík a útočníci Tomáš Mertl a Jiří Smejkal, provázely bitky už od druhé třetiny. Až v 53. minutě ale sud prachu vybuchl. Do hromadné potyčky se zapojili téměř všichni hráči a sudí Petružálek s Turčanem zápas raději ukončili.

VIDEO: Podívejte se na hromadnou bitku mezi Vervou a Záhřebem

"Měli tam už ve druhé třetině takové dva stromy a trefili naše hráče tvrdě. Začali hrát tvrdě a ještě si stěžovali rozhodčím, že je to příprava, tak nevím, proč tak provokují. Jsou to hráči ze zámoří, ale je to přípravný zápas a jde hlavně o to si vyzkoušet nějaké věci z tréninku. Ne se tu pobít pomalu už v první třetině," stěžoval si na hru chorvatského celku, který hraje KHL od roku 2013, v rozhovoru pro klubový server brankář Janus.

Jednička Vervy měla do bitky také blízko, Taylor na druhé straně provokoval hráče a v pěstní výměně názorů chtěl participovat. "Viděl jsem to, kdyby se do toho pustil, byl jsem také připraven, jsme tu jeden pro druhého," dodal Janus.

Další přípravné utkání odehraje předposlední mistr v úterý opět doma se Znojmem, zástupcem soutěže EBEL. Snad se bude hrát hokej celých 60 minut.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud