14. srpna 2016 • 12:40

Ostrý Steel Cup. Další bitka, v derby se do sebe pustili Kreps s Vandasem

Autor: ,
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohodová příprava na sezonu? Kdepak, hokejový Steel Cup, kterého se účastní Třinec, Vítkovice, Slovan Bratislava a Linköping, už vyšperkovaly i dvě ostré bitky. V pátek v Ostravě se do sebe pustili Vojtěch Tomi se švédským obráncem Eddie Larssonem, o den později si to na pěsti v regionálním derby rozdali třinecký útočník Kamil Kreps a Michael Vandas.



"Vyplynulo to ze hry, zajel do našeho gólmana, začali jsme se pošťuchovat a nějak to vyplynulo," komentoval bitku pro klubový web Kamil Kreps. "To se v hokeji stává. Já nejsem nějaký hrubý, ale když na to přijde, tak přijde."

Kreps rozhodně nepatří mezi bitkaře. Stejně tak vítkovický rychlík Michael Vandas, jejich role a úkoly jsou v týmu jiné. Přesto neuhnul ani jeden. Není divu, vždyť Kreps si letní přípravu zpestřuje i thajským boxem. Neměl problémy rukavice zahodit. "Je to můj koníček v létě, trochu se tomu věnuju," dodal Kreps.

VIDEO: Bitka Kamila Krepse s Michaelem Vandasem

Vandas už za sebou také pár bitek má. V lize se například pustil i Jana Hanzlíka, když byl ve službách Komety Brno. "Výborný zápas, celé mužstvo do toho dalo vše," líčil po zápase pro klubové stránky Vandas, který se nakonec ukázal i jako střelec. V závěru vyrovnával na 3:3. "Mladí i staří, nechali jsme tam všechno."

Třinec nakonec vyhrál 4:3 v prodloužení, vítěznou branku ve třech proti třem vstřelil Zbyněk Irgl. Ostravané si ovšem bodu cenili, protože zkušenější osa týmu sbírala síly na závěrečný den turnaje a úterní duel Ligy mistrů proti Oulu.

Turnaj Steel Cup dnes vrcholí závěrečnými zápasy. Třinec hostí Linköping, Vítkovice hrají doma proti Slovanu Bratislava. Oba zápasy začínají v 17 hodin.

STEEL CUP

Třinec - Vítkovice 4:3 v prodloužení (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Nosek (Kovařčík M., Dravecký), 26. Adamský (Kane, Doudera M.), 48. Roth (Linhart, Kane), 61. Irgl (Adamský, Roth) – 14. Němec (Tomi, Illéš), 30. Tomi (Adamík), 52. Vandas (Bail).

Třinec: Hamerlík – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Jank, Nosek, Kozák, Galvas – Adamský, Kane, Irgl – Š. Ružička, Kreps, Petružálek – Dravecký, M. Kovařčík, Chmielewski – Rákok, Marosz, Hrňa.

Vítkovice: Dolejš – Urbanec, Sedlák, Krenželok, Klok, Kovář, Bail, Rudl, Adamík – D. Květoň, Vandas, Kolouch – Němec, Illéš, Tomi – Seidler, Slováček, Gřeš – Kafka, Jáchym, Zdráhal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud