18. srpna 2016 • 22:57

Mladá Boleslav schytala v hokejové Lize mistrů debakl a je bez bodu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Mladé Boleslavi podlehli po úterní porážce na ledě Junosti Minsk (3:4) v Lize mistrů i ve Švédsku týmu Växjö 3:7 a zůstávají ve skupině L bez bodu. Oživit naděje na postup se pokusí svěřenci trenéra Františka Výborného už v neděli při domácí odvetě s Växjö.



Mladá Boleslav ve Švédsku rychle prohrávala 0:2. Po 33 vteřinách hry otevřel skóre z dorážky Robert Rosén a ve třetí minutě zvýšil ze skrumáže před Tarkkim Josefsson. Kouč Výborný si vybral oddechový čas a v deváté minutě v přesilové hře snížil Pacovský.

Za 114 vteřin vyrovnal z dorážky Urban, ale za necelou minutu se opět radovali domácí po trefě Calleho Roséna. Mladá Boleslav ale dokázala ještě v závěru prvního dějství opět smazat ztrátu, když se trefil Látal.

Velkou šanci otočit stav měl ve 28. minutě v přesilovce Urban, ale nedoklepl puk a Växjö šlo opět do vedení v 34. minutě, kdy Tarkkiho překonal kanadský rodák reprezentující Bělorusko Platt. Na konci druhé třetiny zvýšil v přesilovce pěti proti třem Hillding.

V závěrečném dějství se prosadil v další přesilovce znovu Platt a výsledek dovršil ve 49. minutě rovněž svým druhým gólem večera Calle Rosén.

Hokejová Liga mistrů - skupina L:

Växjö - BK Mladá Boleslav 7:3 (3:3, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. R. Rosén (Murphy), 3. Josefsson (Marklund, Martinsson), 12. C. Rosén (Bohm, Marklund), 34. Platt (Bohm), 39. Hillding (Netterberg, Everberg), 46. Platt (Murphy, R. Rosén), 49. C. Rosén (Netterberg, Kiiskinen) - 9. Pacovský (Klepiš, Tarkki), 11. Urban (Vampola, M. Látal), 19. M. Látal (Stříteský). Rozhodčí: Wiegand (Švýc.), Johansson - Lundgren, Pihlblad (všichni Švéd.). Vyloučení: 4:6, navíc Hennessy 10 min. - Štich 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 2685.

Sestava Mladé Boleslavi: Tarkki - Trončinský, Štich, Voráček, Stříteský, Kurka, Hanzlík, Pastor, Krejčí - M. Látal, Vampola, Urban - Pospíšil, Klepiš, Hyka - Orsava, Lenc, Žejdl - Pacovský, Volek, Ďurač. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Tabulka:

1. Växjö 1 1 0 0 0 7:3 3

2. Junosť Minsk 1 1 0 0 0 4:3 3

3. Mladá Boleslav 2 0 0 0 2 6:11 0

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud