25. července 2017 • 18:27

Člen Síně slávy AHL má zpět svůj prsten. Po letech ho objevil lovec pokladů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krásné gesto! Lovec pokladů Gary Gavurnik, který náhodně našel v jezeře během potápění s detektorem kovů prsten člena Síně slávy AHL Dicka Gamblea, předal svůj nález původnímu majiteli. Ten o něj přišel před lety, když cennou relikvii ztratil jeho syn Craig.



Gavurnik tak dostál svému příslibu, že plánuje prsten předat zpět osmaosmdesátiletému bývalému útočníkovi, jenž sice zářil především v AHL, ale jako hráč Montrealu vyhrál v roce 1953 také Stanley Cup. Craig Gamble označil jeho čin za "fantastický".

"Bylo jasné, že nejde o ledajaký prsten, když je to prsten Síně slávy. A že pro toho, kdo ho ztratil, je něčím důležitým," řekl již dříve lokální televizi v Rochesteru Gravurnik, který prsten nalezl začátkem července.

Prsten pro člena Síně slávy American Hockey LeagueFoto Twitter.com

Dick Gamble byl přijat do Síně slávy AHL v roce 2007, rok po jejím otevření. Prsten dal následně synovi Craigovi, jenž ho nosil sedm let každý den, než ho utopil v hlubinách jezera.

Podle informací zámořských médií však svému otci o ztrátě nikdy neřekl. Místo toho sám požádal o náhradní. A bylo mu vyhověno - obdržel jiný, na němž je rovněž vyryté otcovo jméno.

Gamble v sezoně 1950/51 okusil NHL, v níž hrál do ročníku 1955/56. Kromě 14 utkání za Chicago a pozdějších tří startů v dresu Toronta hrál za slavný Montreal. Celkem v NHL nastoupil včetně play off do 209 utkání a připsal si 85 bodů za 42 gólů a 43 asistencí.

Přes působení v Québecu v QHL se dostal v roce 1957 do AHL. Hrál ji až do sezony 1969/70 a zařadil se mezi její nejproduktivnější hráče v historii. S Rochesterem soutěž třikrát vyhrál (1965, 1966 a 1968). V 899 zápasech v základní části nastřádal 892 bodů (468+424). V 70 duelech vyřazovacích bojů přidal 48 bodů za 19 branek a 29 nahrávek.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud