Ondřej Kuchař
Premium
18. května 2020 • 20:02

Zástup hvězd bez smlouvy! Claireaux má podepsáno. Co Wolski a další?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední volná místečka zbývají na soupiskách extraligových týmů pro příští sezonu. K mání je však stále řada kvalitních jmen. iSport Premium přináší přehled volných hráčů v tuzemské nejvyšší soutěži, ale i českých hvězd z dalších evropských lig, které jsou aktuálně bez práce. Zůstane Wojtek Wolski v Třinci? A co námluvy Pardubic s Jakubem Nakládalem?



V zámoří se jim říká „free agents“. Volní hráči. Ti, kterým skončila smlouva a směle se můžou věnovat námluvám o nové angažmá. Současná situace však jednání všem výrazně zkomplikovala.

„Kluby se potýkají s problémy sponzorských peněz. Jediné, kde teď asi můžou ušetřit, je na hráčích. Jednoduché to není, ale pořád si myslím, že každý bude chtít postavit co nejsilnější mužstvo. Jednání jsou však určitě mnohem složitější než loni,“ prozrazuje agent Aleš Volek.

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč na první měsíc a slevy na televize >>>

Dohady o nových kontraktech ovlivňuje i plán změny hracího modelu extraligy a zrušení sestupu. Dá se očekávat, že některé kluby tomu přizpůsobí kádry. „Většina už je má hotové. Někteří mají ještě třeba jedno až dvě místa, na jejichž obsazení čekají.

Uzavření extraligy může mít vliv na skladbu u klubů, které nemají ambici hrát na úplném čele. Pořád si ale myslím, že každý by měl mít cíl postavit tým, který bude schopen vyhrávat. Bez kvalitních hráčů, kteří právem požadují solidní finanční ohodnocení, to nebude možné,“ dodává Volek.

V péči má hráče ze všech top evropských soutěží. V  jednotlivých zemích se situace drobně liší. „Třeba Švýcarsko je koronavirem ovlivněno hodně. Švédsko zase tolik nepostihl, dali tomu volný průběh a situace se zlepšuje. V Rusku k tomu kluby přistupují, jako by se nic nedělo. Počítají s tím, že ročník u nich začne bez nějakých změn,“ říká hráčský zástupce.

Co Červenka a Salák?

Ve stáji má i Romana Červenku nebo Alexandra Saláka, u nichž se rovněž spekuluje, že by se mohli do Česka po letech vrátit. Kolem Červenky v

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud