Pavel Ryšavý
Premium
1. října 2021 • 04:50

Hra o Králův trůn se rozjíždí. Tři proudy nástupců, co čeká svaz?

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deník Sport přináší přehled, kdo může mít šance a ambice vystřídat Tomáše Krále v roli prezidenta hokejového svazu. Petr Bříza by mohl být vzhledem k nově zvolené funkci v IIHF spíš nouzovou variantou. Delší dobu po křesle pokukuje Alois Hadamczik. Současnému vedení by se ale zamlouval například Milan Hnilička, aktuálně poradce generálního sekretáře. Tečku za Královou érou udělala pondělní tiskovka, kde mluvil o svém zapojení ve vojenské kontrarozvědce. Mluví se o tom, že partnery svazu nenadchl styl jeho vystupování. Pod článkem najdete i PĚT hlavních otázek ohledně Králova konce.



V červnu 2022 skončí Tomáš Král ve funkci prezidenta hokejového svazu. Dlouhá doba? Z jednoho pohledu určitě. Z druhého ne, už začal boj o křeslo. Pište si, že už teď začaly klíčové osoby pátrat, co je třeba udělat, aby se ujaly vlády místo něj. Nástupci se dají rozdělit do tří základních proudů. Jedna bude Králova, taková, na kterou si udrží nejspíš i určitý vliv a i sám šéf svazu by sem rád zalovil. Druhá bude horlivě shánět podporu. A třetí? Ta se na křeslo aktuálně neklepe, ale čeká se od ní, že zájem projeví, jen se místy volně prolíná s první.

Původně Král chtěl skončit v roce 2024 po MS v Praze sám, 16 let ve funkci a dost. Favoritem na jeho pozici byl Milan Hnilička, který na svazu vykonává pozici poradce generálního sekretáře Martina Urbana. Jen by si přestěhoval pantofle a převezl židli.

Ano, bývalého šéfa Národní sportovní agentury by Král na volební konferenci

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud